Skoda Rapid Sport, imagini noi ale conceptului de performanţă

de Sebastian Toma
Luni, 27.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o galerie foto oficială a exteriorului lui Rapid Sport, un exponat de la Worthersee care ar putea fi transformat în model de producţie.

Esential 220 CP va dezvolta motorizarea versiunii vRS a lui Skoda Octavia III.
Skoda a prezentat o galerie foto oficială a versiunii sport a lui Rapid. Iniţial, modelul a fost expus la evenimentul de la Worthersee, unde fanii mărcilor din portofoliul VAG se adună pentru a urmări noutăţile prezentate de concernul german. La vremea respectivă, cei de la Skoda au fost zgârciţi în detalii şi poze, existând doar două imagini oficiale ale exponatului bi-color. În prezent, interiorul conceptului rămâne în continuare un mister, dar cei de la Skoda promit surprize şi în materie de personalizare pentru habitaclul lui Rapid.

Unele voci susţin că exponatul de la Worthersee va da naştere unei versiuni vRS a lui Skoda Rapid. Aceasta ar putea integra o suspensie sport, o motorizare mai puternică, o transmisie DSG sau o manuală cu şase trepte şi modificări la nivelul direcţiei. Interiorul conceptului prezintă scaune sport Recaro, iluminare praguril interioare, volan sport şi pedale sport.

Rămâne de văzut dacă aceste elemente vor fi oferite pe Rapid sub forma unui pachet sport sau dacă elementele respective vor fi rezervate eventualei versiuni vRS, în măsura în care aceasta va fi lansată.

Urmareste Automarket
Până la clarificarea oficială a existenţei lui Rapid vRS, Skoda va lansa versiunea vRS a celei de-a treia generaţii a lui Octavia. Aceasta va debuta la Festivalul Vitezei de la Goodwood, programat pentru 11 iulie. În timp ce versiunea vRS a lui Octavia III este aşteptată să dezvolte în jur de 220 CP, versiunea de performanţă a lui Rapid ar urma să dezvolte un nivel de putere inferior, pentru a evita competiţia între cele două modele ale companiei din Mlada Boleslav.

Via Skoda

Comentarii (1)

  • Nu arata rau. Imi plac in special stopurile din spate.
    Daca Octavia RS va avea 2.0TSI de peste 200cp, atunci Rapidul RS va avea o motorizare 1.4TSI sau 1.8TSI de peste 150cp.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru