Skoda va sponsoriza trei evenimente sportive în România: Prima Evadare, Skoda Velo Challenge şi Triatlon Challenge Mamaia

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Importatorul mărcii Skoda în România a anunţat că va sponsoriza trei evenimente sportive derulate la noi în ţară. Două dintre ele sunt concursuri de ciclism, sport sponsorizat de Skoda la nivel internaţional, în timp ce al treilea este un triatlon care include şi o probă pe bicicletă.

Skoda a anunţat sponsorizarea a trei evenimente sportive din România. Din punct de vedere cronologic, primul dintre acestea este concursul de ciclism ”Prima Evadare”, al cărui start are loc pe 11 mai în Pădurea Băneasa. Skoda este pentru al patrulea an consecutiv sponsor principal al evenimentului, Yeti urmând să fie maşina oficială a evenimentului. Tot la a patra ediţie este şi Skoda Velo Challenge, un alt concurs de ciclism, al cărui start este tot în Pădurea Băneasa. În timp ce primul concurs este dedicat atât amatorilor, cât şi profesioniștilor, al doilea eveniment este exclusiv pentru amatorii şi pasionaţii de ciclism. Al treilea eveniment sportiv pe care Skoda îl va sponsoriza în România în decursul anului curent este Triathlon Challenge Mamaia, derulat la începutul lunii septembrie.

Skoda va fi partenerul oficial al Turului Franţei până în 2018

Marca Skoda este recunoscută la nivel internaţional pentru implicarea în competiţiile sportive, marca având o legătură specială cu ciclismul, deoarece începuturile companiei sunt legate de producţia de biciclete.

În anii trecuţi, Skoda a sponsorizat Tour de Grance, Giro d'Italia, Tour de Suisse şi alte competiţii de acest gen. Spre deosebire de cele de mai sus, Prima Evadare are un traseu de aproape 55 kilometri, care amestecă asfaltul cu off-road-ul. Între timp, Skoda Velo Challenge este un concurs de ştafetă, cu echipe de câte patru concurenţi, care pune faţă în faţă peste 100 de echipe ale diferitelor companii care activează în România şi are un traseu de aproximativ 10 kilometri pentru fiecare participant în parte, ca apoi acesta să-i predea ştafeta coechipierului său.

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... ŠKODA

Înainte să producă automobile, Skoda fabrica biciclete. Compania a păstrat activă această latură şi se mândreşte cu sponsorizarea mai multor evenimente sportive din Europa.

Urmareste Automarket
La triatlonul din Mamaia, care a avut prima ediţie în 2009, vor exista atât probe individuale, cât şi probe de echipă.
Lungimea traseelor variază în funcţie de tipul probei alese de concurent. Cea mai scurtă probă, numită supersprint şi fiind accesibilă doar participanţilor individuali, include înotul pe minim 400 de metri, o alergare de 2.5 kilometri şi 12 kilometri de ciclism.

Sărbătoare la Skoda: 11 milioane de automobile fabricate la Mlada Boleslav

Via Skoda

Comentarii (4)

  • Catalin
    am mai pus o postare de genul asta: la activitati sportive si de leisure, de miscare fizica, tocmai firmele de autoturisme sponsorizeaza ? nu-i vad bine... aveam banii disponibili pentru un nou leasing auto - am sa cumpar biciclete intregii familii
    1 7
  • @Catalin

    Se vede ca habar nu ai ce inseamna pedalatul in regim competitional nici macar la nivel de amatori.
    Chiar nu vrei sa intelegi ca marile competitii de ciclism au nevoie de transport pentru bicicelte de rezerva, piese, antrenori etc? Ai idee pe cai km se desfasoara Turul Frantei? Incearca sa concurezi la Marea Evadare, macar si ai sa intelegi ca dupa 60 de km de pedalat intens prin padure si pe urme de tractor s-ar putea sa nu mai fii in stare sa te intorci unde ti-ai lasat masina. E un lucru bun ca vrei sa-ti iei biciclete, daca le vei folosi cu siguranta vei gandi mai deschis!
    3 1
  • Catalin
    Prietene Zaietz daca aveam nevoie de sfaturile tale, ti le ceream mai din timp. . . care este ocupatia ta ? ce varsta ai ? eu am 41 ... ma ocup cu asistenta rutiera de 18 ani intr-un call-center dedicat marcilor de automobile si societatilor de asigurare. Urmaresc fenomenul sportiv si nu ma declar un fan al ciclismului - stiu spre exemplu ca Skoda ofera autoturisme pentru AG2R, pentru USPostal sau Euskadi (sic !) Eu vorbesc strict la o competitie sau la un fenomen amator cu sunt aceste manifestari sportive sau de leisure, unde producatorii si importatorii de biciclete puteau la fel de bine sa sponsorizeze, nu doar sa se afizese cu niste bannere minuscule. Sa nu ridicam amploarea fenomenului Tour de France cu Velo Challenge si cu Triatlonul - nu cred ca exista in "spatele" participantilor echipe tehnice si de logistica virgula care sa aibe nevoie de suportul unor producatori de automobile. Te salut Zaietz !
    0 1
  • Cataline tata faptul ca lucrezi de 18 ani la call-center si mai ales ca simti nevoia sa te lauzi cu asta spune totul despre tine si despre gradul de plafonare si de frustrare la care ai ajuns. 99% dintre operatorii de call-center habar nu au de realitatea dura din teren.

    Nu-ti voi spune ce profesie am, insa te asigur ca o depaseste din toate punctele de vedere pe aia de callcenterist. Ca si varsta suntem cam de-o seama, insa, spre deosebire de tine care te gandesti abia acum la 41 de ani sa-ti iei bicicleta, as putea sa-ti spun ca am facut pe bicicleta mai multi kilometri decat faci tu la volan.
    Decat sa "urmaresti" mai bine ai pedala. Doar asa vei vedea ca intr-o competitie ciclistica, chiar si de amatori, e nevoie de masini iar daca un producator de automobile se implica in acest sens, acest lucru este bine venit, cu atat mai mult cu cat marii producatori de biciclete nu sunt prezenti in Romania prin intermediul catorva importatori care au cel mult cateva magazine care poate nu au forta financiara necesara pentru a finanta un eveniment la care participa mii de persoane.

    In alta ordine de idei, daca in ceea ce priveste ciclismul in special, dar si sportul in general ai depasi faza de spectator (ca banuiesc ca si la fotbal te pricepi la fel de bine) ai stii ca la Marea Evadare particicpa si sportivi profesionisti. Si apropos de acest eveniment pe care din fotoliu iti este extrem de simplu sa-l bagatelizezi, iti spun ca intr-unul din anii de incepu ai acestei competitii, participantii care nu reusit sa termine cursa sau care au ajuns la final dar nu au mai gasit puterea sa intoarca la locul in care isi lasasera masinile, au fost culesi de pe drum cu mijloace de transport empirice. Ce-i rau ca, prin implicarea Skoda, poate va fi altfel?

    Despre competitiile de triatlon ce sa-ti mai spun.... Daca ai avea habar ca efertul depus doar pentru terminarea concursului, nu pentru a te clasa pe un loc fruntas, il depaseste cu mult pe cel depus de multi sportivi profesionisti, ai intelege cat de importanta este implicarea unei firme de renume in sprijinirea unui asemenea eveniment.

    Si eu te salut si-ti doresc in continuare succes la pedalat, desi sunt sigur ca vei continua sa privesti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru