Specialiștii anvelopelor de iarnă se extind: Nokian își construiește centru tehnologic și de testare în Spania

de Mircea Meşter
Vineri, 25.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specializați în dezvoltarea anvelopelor de iarnă, finlandezii de la Nokian își extind activitatea de cercetare și dezvoltare în Spania, acolo unde în 2019 vor deschide un centru de testare dedicat în special anvelopelor de vară și all-season.

După ce s-au remarcat pe piață în special pentru anvelopele de iarnă pe care le produc, finlandezii de la Nokian fac un pas important spre dezvoltarea gamei proprii de anvelope dedicate sezoanelor calde: construcția unui centru tehnologic și de testare dedicat în Santa Cruz de la Zarza, Spania. 

Lucrările la noul centru aflat în sud-estul Madridului au început în această primăvară. Pista de testare va putea fi utilizată încă din 2019, în timp ce deschiderea operațională a centrului tehnologic va avea loc în 2020.

Centrul din Spania se alătură actualelor complexe de cercetare și dezvoltare dedicate anvelopelor pe care Nokian le are în Ivalo și Nokian, ambele în Finlanda. La Santa Cruz de la Zarza, Nokian va testa însă în condiții calde anvelopele de vară, all-season și de iarnă pe parcursul întregului an. Evident, accentul va fi pus pe dezvoltarea anvelopelor de vară și all-season, despre care Nokian susține că "există o cerere deosebit de ridicată pentru aceste tipuri de anvelope pe piețele în dezvoltare din Europa Centrală și America de Nord".

Zona de testare a complexului spaniol se va întinde pe 300 de hectare care găzduiesc 10 piste.

Întregul complex va fi înconjurat de o pistă ovală de șapte kilometri care va permite testarea anvelopelor de performanță la viteze de până la 300 de kilometri pe oră.

În plus față de desfășurarea activităților de testare, centrul tehnologic își propune să accelereze inovația și dezvoltarea durabilă a produselor. Nokian Tyres s-a implicat începând cu 2017 în demararea unui proiect de cercetare care studiază utilizarea plantei Guayule pentru fabricarea anvelopelor într-o manieră mai ecologică. Planta Guayule poate supraviețui în condiții de secetă și ariditate și este văzută ca un potențial înlocuitor al cauciucului natural. Pentru agricultorii locali, aceasta ar putea reprezenta o alternativă la culturile mai puțin profitabile de cereale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru