Sprijin în timp de criză: Dacia și Renault pun 100 de mașini la dispoziția spitalelor din România, iar Trust Motors donează trei unități Peugeot Rifter spitalului Matei Balș

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Vineri, 27.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia și Renault au anunțat că pun la dispoziția spitalelor din România 100 de mașini pentru deplasarea personalului medical, în timp ce Trust Motors donează trei unități Peugeot Rifter spitalului Matei Balș din București.

Spitalele din România se confruntă în această perioadă cu un deficit major de echipamente pentru a gestiona pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

În acest context, producătorii și importatorii auto din România au anunțat vineri o serie de inițiative pentru a sprijini cadrele medicale.

Astfel, Grupul Renault România a anunțat că pune la dispoziția spitalelor din România 100 de mașini Dacia și Renault.

Cele 100 de unități au fost oferite Ministerului Sănătății sub formă de sponsorizare și vor fi utilizate pentru deplasările personalului medical și auxiliar, pentru situații de urgență.

Între timp, Trust Motors, importatorul oficial al mărcilor Peugeot, Citroen și DS pe piața din România, a anunțat că donează trei unități Peugeot Rifter către Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București. Mașinile vor fi utilizate de către echipele medicale care asigură medicația necesară pacienților identificați pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2.

"Am decis că cea mai bună cale de a răspunde acestei nevoi urgente este să sprijinim nevoile de mobilitate operativă din sistemul medical, în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Suntem atenți la tot ce se întâmplă și facem tot ce ține de noi pentru a trece împreună cu bine peste această perioadă", a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors.

De asemenea, Grupul Renault România a anunțat că încearcă să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare.

Producția uzinelor Dacia de la Mioveni și Ford de la Craiova a fost întreruptă recent pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Via Grupul Renault, Trust Motors

Comentarii (4)

  • Posesor de Dacia. Din 2014
    Bravo Dacia! Bravo Renault.! Bravo Peugeot!
    9 2
  • ACE - Craiova
    Ar fi excelent daca DACIA/FORD ar putea concepe si realiza o AMBULANTA de productie romaneasca, de ce nu, cu sprijinul/ comenzi concrete dein partea statului nostru!

    De ce sa dea statul roman 100.000 de Euro sau mai mult, pe o ambulanta produsa in strainatate, in loc sa produca in tara - poate la jumatate de pret - o ambulanta dotata cu tot ceea ce trebuie - pe scheletul unui Duster, sa zicem?!

    Un alt avantaj: PIESELE DE SCHIMB s-ar produce in Romania - INTEGRAL - deci disponibilitatea ar fi, in aceste vremuri tulburi sau in viitor - MAXIMA, la orice ora!!!

    Uitati-va ce se intampla cand. DEPINZI, si ma refer la momentul actual, privind necesarul de: combinezoane, masti, manusi, dezinfectanti, testere, vaccinuri, etc....DE ALTII!!!!

    Romania poate produce absolut ORICE produs - daca ISI PROPUNE acest lucru!!!!
    10 0
  • Ce buna era si fabrica ARO!

    Din pacate, suntem foarte buni si la daramat.
    8 2
  • Si preturile de dumping la masinile Aro erau foarte bune.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru