Startul producției pentru Koenigsegg Jesko. Imagini cu primul exemplar pre-serie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg a dat startul producției hypercar-ului Jesko. Cu acest prilej, compania suedeză a publicat și primele imagini cu un exemplar de pre-serie, vopsit într-o nuanță care ne aduce aminte de originalul Koenigsegg CCR.

Koenigsegg Jesko, înlocuitorul lui Agera RS, a debutat (sub formă de prototip) în urmă cu doi ani, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. De atunci, Jesko a trecut prin mai multe faze de dezvoltare și testare, astfel că acum este pregătit să intre în producție.

Constructorul suedez va asambla doar 125 de exemplare și toate au fost deja vândute.

Cu ocazia startului producției, Koenigsegg a publicat și câteva imagini cu primul exemplar de pre-serie. Acesta este fininsat într-o nuanță specială, Portocaliu Tang Pearl, un omagiu adus originalului Koenigsegg CCR. Portocaliul este prezent și la interior, acolo unde este completat de fibra de carbon.

"Suntem foarte încântați să dezvăluim acest Jesko de pre-serie concomitent cu startul producției celor 125 de exemplare Jesko și Jesko Absolut," a declarat Christian von Koenigsegg, fondatorul companiei.

Koegnigsegg Jesko este echipat cu un motor V8 twin-turbo de 5.0 litri. Atunci când este alimentat cu benzină de pompă, unitatea dezvoltă 1.298 CP și 1.000 Nm.

Dacă este utilizat combustibil E85, puterea crește la 1.625 CP și 1.500 Nm cuplu.

Mai impresionantă decât motorul și performanțele acestuia este transmisia Koenigsegg Light Speed Transmission, sau LST pe scurt.

O inovație a companiei suedeze, cutia de viteze are nouă trepte (fără marșarier) și nu mai puțin de șapte ambreiaje multi-disc umede. Schimbarea rapoartelor se face într-un interval foarte scurt de timp și nu este resimțită aproape deloc de către pasageri.

Primele exemplare Jesko vor fi livrate în primăvara anului 2022.

via Koenigsegg

Comentarii (1)

  • Edikkk
    V8 de 5 litri....

    Apoi vorbe gen "impresionat"

    Da! Impresionant că există capsomani cu foarte mulţi bani, care deşi suntem cu clima la limita dezastrului, încă îşi mai cumpăra pufaitoare ca să mai moară alţi oameni de boli, poluare şi valuri de căldură insuportabile.

    Lăudăm nişte dejecţii doar pentru că sunt scumpe.

    Bleahhh....
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru