Studiu Brand Keys: Jeep este "cea mai patriotă marcă"

de Sebastian Toma
Vineri, 05.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu derulat în Statele Unite ale Americii a relevat faptul că marca Jeep este "cel mai patriotic brand" american. A doua marcă auto din studiu a fost Ford, care a obţinut locul 16.

Esential 2 mărci auto au ajuns în Top 25 al celor mai patriotice mărci din Statele Unite ale Americii.
Jeep a învins nume precum Coca-Cola, Levi Strauss, Harley-Davidson şi Disney într-un top al "celor mai patriotice brand-uri din SUA". Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.500 de consumatori, iar operatorii au venit de la compania Brand Keys din New York. Rezultatele au fost publicate pe 4 iulie, moment în care americanii aveau spiritul patriotic, despre care ne vorbesc încontinuu, la cote maxime. Marca Jeep a reuşit să surprindă realizatorii studiului prin rezultatul obţinut, aceasta fiind văzută mai bine decât companii precum Ford şi General Motors.

Jeep a obţinut 98 de puncte din 100, surclasând celelalte brand-uri cu care americanii s-au făcut cunoscuţi pe întregul mapamond. Marca Ford a obţinut abia locul 16 în acest clasament, cu 86 de puncte, fiind depăşită de Harley-Davidson. Niciun alt producător de automobile nu a intrat în top 25.

Respectivul top a inclus producători de îmbrăcăminte, tutun, brichete, ciocolată, unelte, armament şi alte companii.

Urmareste Automarket
"Când o marcă este văzută ca fiind patriotică, această trasătură este înrădăcinată în caracterul mărcii. Nu poţi să o adaugi prin nicio reclamă şi nu poţi să o elimini pur şi simplu. E vorba despre o valoare percepută, care poate fi percepută fie la un nivel emoţional atânc, fie la un nivel mai pragmatic", explică Robert Passikoff, preşedinte Brand Keys.

Poziţie Brand Punctaj
1 Jeep 98
2 Hershey's 97
3 Coca-Cola 97
4 Levi Strauss 95
5 Walt Disney 95
6 Colgate 94
7 Zippo 93
8 Wrigley's 92
9 Ralph Lauren 91
10 Kodak 90
11 Gilette 90
12 New Balance 89
13 Harley-Davidson 89
14 Budweiser 88
15 Marlboro 88
16 Ford 86
17 Louisville Slugger 85
18 Smith&Wesson 85
19 General Electric 84
20 John Deere 82
21 L.L Bean 82
22 Walmart 81
23 Craftsman Tools 80
24 Wilson Sporting Goods 80
25 Wrangler apparel 80

Via Detroitfreepress

Comentarii (13)

  • Nokian
    Ce m-as juca cu un Wrangler,i-as da jos plafonul si portierele si as cutreiera soselele patriei.
    13 3
  • @Nokian
    Sosele? Pe alea pot sa merg si cu loganul....
    PADURILE SI COCLAURII PATRIEI! :D
    23 0
  • BaditzaEx
    cu un Jeep Wrangler este superb sa colinzi prin Rocky Mountains, Grand Canyon.... la noi ( la ce ''sosele'' si '' oameni civilizati'' ) chiar nu se merita altceva decat un Logan sau Duster
    12 5
  • BaditzaEx
    nu ma surpinde locul ocupat de Jeep ( chiar mi se pare una din marcile cele mai autentice americane ), ma surprinde in schimb, intregul clasament caci unele marci pentru mine mi se par mai cunoscute si mai ''americane''... gen : Hershey's < Cola sau Ralph Lauren < Marlboro dar nu eu m-am nascut acolo :-))
    12 0
  • inexorabil
    Sincer, bravo lui......Chrysler Group. Asa cu un picior in groapa, cum pare. Calarit de teutoni, apoi de macaronari. Stiti ce alt lucru mare mai face Chrysler? A pastrat identitatea roadsterelor sale uriase, cat o istorie: Challenger si Viper. Poate va cadea, caci, d.p.d.v. economic, totul se invarte azi in jurul calitatii managementului. Iar decizia de a cocheta cu Fiat, desi determinata de ratiuni financiare stringente, s-ar putea sa se rasfranga nefericit asupra americanilor. Cat despre romanasii pe care ii vad cu......Jeepane (adevarate, propriu-zise, nu cum procedeaza multi ignoranti, asociind generic orice SUV cu brandul de sine statator Jeep)......jos palaria in fata lor! Dar si folosirea improprie a etichetei Jeep demonstreaza ceva important: he's the man! Adica Jeep este SUV-ul. Coincid......Etalonul segmentului. Asta vor sa reliefeze si ignorantii, nu? :D
    12 1
  • jeep-urile ... apoi masinariile alea de la al doilea razboi mondial incoace au fost o emblema a americanilor !!!

    masini robuste ... cu probleme mai mici sau mai mari (ca orice masina de altfel), dar ca sa citez pe un amic ce m-a indemnat sa cumpar prima mea masina si aia sa fie americana : "asta nu te lasa-n drum !" ... si zici ca a avut gura de aur ca prapadeala aia, chiar nu m-a lasat, niciodata ... in schimb i-am imprumutat-o fratelui meu si l-a lasat pe el !!! si am auzit de pe la multi soferi ca nu au prea vazut pe marginea soselei Wrangler/TJ-Sahara asteptind remorca din cauza unor defectiuni !!!

    de la jeep totdeauna mi-au placut grand-cheeroke si wrangler/TJ-Sahara ! personal le consider masini emblematice !

    oricum wrangler/TJ-Sahara e un stil mai spartan, mai "ca din brishca" dar el are capacitati "off-road" neegalate !!!

    sper ca macar aceasta familie de modele sa le tina tot asa fara sa o corceasca (cum a fost cazul JGC) cu cine stie ce alte modele de pe nu stiu unde !!!

    drumuri bune s-aveti, de se poate-n wrangler-rubicon !
    9 1
  • dan_grc
    Inca mai intri pe AM? Te doare topic-ul pe care l-a lansat @kumite la sectiunea chat, despre cine este robert_444? Nu te-am jignit cu nimic, am spus doar c-ai innebunit AM timp de 8 luni, eu am facut spam cu 10-12 comentarii in cateva saptamani? Asa o fi, acum lansezi topic-uri anti Bmw? Succes, nu te mai baga nimeni in seama, eu cu siguranta n-o mai fac pe celalalt site, vezi ca este o lista cu cei mai apreciati useri, nu esti in top 10, te laudai ca esti apreciat, si lasa-l pe @inexorabil, nu ti-ai dat seama ca s-a lamurit? Stiu ca nu-ti convine ca nu mai poti sa te desfasori pe aici, mare pacat.
    8 6
  • anon_im
    Pfff...... cat de pathetic. Sa lansezi offtopicuri despre oameni, deviate de la subiect si fara vreo legatura cu masinile, sau cu domeniul din care fac parte acestea e mai mult decat penibil. Vezi ca au inceput userii sa aiba pareri proaste in privinta voastra. Nu s-au aratat deloc incantati de offtopicul postat ( deodata ce tema trebuia sa fie strict despre masini sau domeniul din care fac parte acestea ), inclusiv fanul Subaru. In rest asa sa faci, sa nu mai intri decat sa faci flood observat si tu ca nu esti bine venit, pana si redactia a sarit impotriva ta. Esti multumit troll-ule ? Si ca sa vezi, tot aseara am avut o discutie ampla la '' privat '' prin chat cu un alt user basarabean @Mihai daca il stii, care imi spunea ca pana acum nu au mai fost asemenea '' indivizi '' ca voi care sa comenteze pe langa si sa posteze in nume de rau, oricat de mult sau contrazis si ei intre ei pe acel site.
    Ia zi iti place nick-ul meu ? L-am facut in graba, la misto, ti-am zis ca de cate ori mai faci troll si spam pe acolo intru aici. Nu ai prins ideea ?
    Cu aleasa cosideratie,

    Robert
    ......numai bine domnule troll .
    4 12
  • dan_grc
    Chiar daca imi va fi sters comentariul , esti nesimtit robert, adica tu m-ai injurat la greu sub userul @suedezul, printre altele, si tu-mi zici de unul @mihai? Pai ce ma intereseaza pe mine, ca doar nu l-ai injurat pe el? Ce sa aiba cu tine altii pe care nu i-ai deranjat, normal, ca doar acolo nu ti-ai permis nesimtirea pe care ai avut-o pe AM, te-am avertizat sa te potolesti pe aici cu mizeriile, normal c-am intrat acolo unde credeai ca esti periculos, acum faci lobby la greu pe acolo sa te aperi? Pt ce, ca doar nu te intereseaza, tu esti corect, altii sunt rau voitori, daca faceai acolo ce-ai facut aici nu mai intrai in veci pe PA, deci las-o asa, oricum nu mai comentez acolo, nici nu aveam de gand, dar cand omul e limitat asa se intampla, tu poti sa nu mai comentezi aici? Ar fi cel mai bun lucru pe care l-ai putea face.
    5 10
  • Esti ultimul care sa vorbeasca de decenta si de comentarii exagerate sau nu, nu m-ai injurat? Mai draga @suedezule, cred ca ai amnezie, era ca o indatorire pt tine, iar @kumite a ales un loc f potrivit pt acel topic la adresa ta, nu crezi ca esti foarte ipocrit sa vorbesti tu de comentarii nepotrivite? Nu ma interseaza sa comentez pe PA, n-am facut-o pana sa sari tu calul, ti-am spus ca daca o tii cu plagiatul o sa intru acolo, si ti-am mai spus ca stiu ca tot tu esti si mafia si samba si s-o lasi mai moale, dar tu ai gasit de cuviinta sa devii din ce in ce mai nesimtit, deci draga robert care esti tu penibil si nesimtit, fiecare se poate da drept cine doreste, asa este, dar sa nu ai pretentia de corectitudine din partea altora, nu merge asa, deci ramai acolo pe PA si PA PA.
    6 7
  • Ia priviti oameni buni cum se adreseaza un fan BMW ? Vaq place felul in care vorbeste ?Domnule Mircea, va rog, altfel nu ma face decat sa cred ca este o scapare grava din partea dvs tolerand astfel de '' elemente '' ori aveti o simpatie ptr. acest personaj caz in care propriul dvs caracter intra in discutie. Va rog sa va verificati site-ul mai atent.
    3 12
  • L-a verifcat foarte bine, de aia nici nu existi in arhivele AM, deja incepe sa-ti lipseasca acest site? Stiu ca n-ai cum sa te abtii, obsesia ta nu te lasa, ia-ti o vacanta, de obicei sunt locuri linistite departe de orase, cu verdeata, unde nici nu trebuie sa ai grija medicamentelor, au altii grija sa le primesti la timp.
    5 5
  • Adrian
    Jeep e o marca buna chiar daca nu au masini luxoase si sunt mai din topor sa zic. Cel mai mult imi place Wrangler si Grand Cherokee (in special cel vechi din 97-98 cu motor de 5.9). Sper ca aceasta marca sa nu moara precum Pontiac.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru