Studiu despre riscurile de a conduce pe timp de iarnă: șoferii se tem cel mai mult de viteză, drumuri înghețate și distanța față de mașina din față

de Daniel Popescu, Foto: Nokian
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii europeni consideră că principalele riscuri atunci când conduc pe timp de iarna sunt viteza prea mare, drumurile înghețate și distanța insuficientă de mașina din față, potrivit unui studiu realizat de Nokian.

Producătorul de anvelope Nokian a efectuat în această perioadă un sondaj în Germania, Franța, Italia, Polonia și Cehia pentru a afla care sunt principalele temeri ale șoferilor atunci când conduc pe timp de iarnă.

Datele arată că principala temere este legată de viteza excensivă, menționată de 57% dintre polonezi, 56% dintre germani, 52% dintre cehi și 43% dintre italieni.

Cu excepția germanilor, a doua temere a șoferilor europeni este legată de drumurile înghețate, în timp ce al treilea factor de risc nominalizat a fost nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față. Această problemă a fost remarcată în special de germani (50%) și mai puțin de șoferii din celelalte țări participante la studiu.

Sondajul realizat de Nokia oferă însă și un rezultat contradictoriu. Astfel, doar 29% dintre șoferii participanți au menționat ca uzura pneurilor reprezintă un factor de risc.

Cu toate acestea, aproape 67% dintre șoferi consideră că utilizarea unor anvelope de iarna corespunzătoare este principalul factor care poate contribui la îmbunătățirea siguranței în trafic pe timp de iarnă.

De asemenea, și al doilea factor este legat de anvelope, întrucât șoferii au menționat că adâncimea benzii de rulare a pneurilor este un factor major, la fel ca și întreținerea sistemului de frânare.

Nu în ultimul rând, doar 14% dintre șoferi considera utilă folosirea lanțurilor de zăpadă, cel mai probabil că urmare a faptului că numeroși șoferi nu ajung în zone de munte abrupte pe timp de iarnă.

Via Nokian

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    studii aidoma cu lumea tot mai dilie zic si io fiindca cum sa iti fie frica de viteza daca tot tu o calci?
    drumuri bune sa aveti si mai putine studii cu cai verzi pe pereti
    15 1
  • In Romanistan,,principalele temeri sunt : aparitia pe contrasens a unui cocalar cu emblema BMW, aparitia unei gropi din "senin",aparitia unui animal/carute fara elemente "reflectorizante" sau chiar unei turme de oi!
    13 2
  • Uitasem de cei cu permisul suspendat,aflati in "carantina",adica in "cercetari",,liberi pe strazi!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru