STUDIU: Ford și General Motors vor depăși vânzările Tesla până în 2025

de Tiberiu Safta
Luni, 04.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Studiul anual Car Wars, realizat de Bank of America, arată că Ford și General Motors vor depăși Tesla în segmentul mașinilor electrice până în anul 2025. Conform studiului, cota de piață Tesla va scădea la 11%, iar Ford și GM vor avea, fiecare, o cotă de piață de circa 15%.

Nu este un secret că Tesla este cea mai importantă marcă în segmentul mașinilor electrice în acest moment. Modelele vândute de către compania lui Elon Musk aduc tehnologii noi, performanțe înalte și chiar o autonomie respectabilă. Toate acestea în ciuda diferitelor controverse în care a fost implicat constructorul american.

Am văzut recent că Tesla are cea mai loială bază de clienți, potrivit unui studiu nou. Însă, chiar dacă firma lui Elon Musk este pe val în acest an, sunt șanse mari ca Tesla să piardă teren în viitorul apropiat. Potrivit studiului anual Car Wars, realizat de Bank of America Merril Lynch, cota de piață Tesla va scădea de la 70% în 2022 până la 11% în 2025.

Mai mult, Ford și General Motors vor depăși constructorul american de mașini electrice până în acel an. Ambii giganți se vor bucura de o cotă de piață de 15% în segmentul electricelor până la mijlocul deceniului curent. Pentru Ford și GM, asta înseamnă o creștere de 10% față de cota de piață din prezent.

În acest an, Ford a lansat F-150 Lightning, versiunea electrică a camionetei de mare succes. Chevrolet a lansat, la rândul său, Silverado EV.

Motivul pentru care Tesla va pierde mult teren în acest segment se datorează faptului că firma nu reușește să-și extindă portofoliul de modele destul de rapid pentru a ține pasul atât cu constructorii consacrați, cât și cu cei noi.

„Acea dominație pe care Tesla a avut-o pe piața mașinilor electrice, mai ales în Statele Unite, a luat sfârșit”, a declarat John Murphy, unul dintre analiștii companiei care a realizat studiul. „Se va schimba puternic în direcția opusă în următorii patru ani”.

De asemenea, Murphy a mai precizat că Tesla a avut un vid în ultimii 10 ani și nu a avut parte de competiție serioasă în acea perioadă. Acum, „acel vid este umplut masiv în următorii patru ani de către un produs foarte bun”, a mai adăugat el.

În ultima perioadă, Tesla s-a confruntat cu mai multe probleme logistice, care au dus la amânarea debutului producției lui Cybertruck și a noii generații Roadster.

Conform surselor apropiate mărcii, producția celor două modele va debuta în 2023, mai târziu decât planificat inițial.

Între timp, Ford estimează că va construi 2 milioane de vehicule electrice la nivel global până în 2026. GM spune că va produce peste 2 milioane de mașini electrice pentru piețele din Statele Unite și China până în 2025.

De asemenea, studiul mai arată că 60% dintre modelele noi până în 2026 vor fi electrice sau hibride. Vânzările mașinilor electrice vor crește cu cel puțin 10% pe piața din Statele Unite până în acea perioadă.

via InsideEVs

Comentarii (3)

  • Între a spune şi a face este o mare diferenţă
    6 3
  • foarte bine ca exista concurenta, dar e putin probabil sa scada cota de piata Tesla atat de mult, de parca Tesla ar sta cu mainile in san vazand ca GM si Ford si de fapt cam toata lumea, nu doar din SUA, de peste tot de fapt, lanseaza masiv modele electrice.

    si cu toate astea, lumea tot cu ochii pe tesla ramane fixata, noutatile de la ei suscita interesul principal, restul sunt secunzii.

    nu degeaba compania Tesla este de circa 7 ori mai valoaroasa decat Gm si ford luate impreuna. sau altfel spus, este cu circa 30% mai valoroasa decat urmatoarele concerne auto luate impreuna: toyota, vag, stellantis, daimler, bmw, gm, renault-nissan, ford, honda, hyundai-kia. asta spune multe.
    7 8
  • Narcis
    La un Ford electric visez si eu sa-mi iau, am un harb deja. Saptamana trecuta s-a stricat masina printr-o comuna de langa pitesti, eu trebuind sa ajung la Bucuresti, pe la 4 jumate. Sun eu la un service pitestean cu program pana la 6 gasit pe google maps, le prezint problema (martor la bord, masina nu are putere) (imi spun ca pot incerca sa ajung la ei, dar daca merg incet, ajung la Bucuresti, s-o tin pana-n 80. Ma depaseau tiruri, ma claxonau, dar ce era sa fac... Puneam semnal dreapta sa ma depaseasca... Am reparat-o, dar mai mult schimb piese ca sa merg linistit cu ea la drum. Despre Mulan ati auzit? https://www.odat.ro/noua-mg4-electrica-2023/ Inca nu s-a lansat in Europa. Am mai citit aici pe site si despre VW electric si asta imi place https://www.automarket.ro/masini-noi/volkswagen/id3-5529/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru