STUDIU: Mercedes-Benz este cea mai valoroasă marcă din Germania

de Tiberiu Safta
Luni, 27.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de Brand Finance, Mercedes-Benz este cea mai valoroasă marcă din Germania în acest an. Valoarea producătorului de mașini premium și de lux este cotată la 52.4 miliarde de euro. Doar Volkswagen, BMW și Porsche sunt ceilalți constructori aflați în primii 10 în acest clasament.

Un studiu realizat de compania Brand Finance în Germania arată că Mercedes-Benz este cel mai valoros brand din această țară, pentru al doilea an consecutiv. Potrivit studiului, valoarea constructorului german este cotată la 52.4 miliarde de euro, la o distanță relativ mică față de compania clasată pe locul secund, Deutsche Telekom. Valoarea companiei de telecomunicații este cotată la 51.9 miliarde de euro.

Locul al treilea este ocupat de Allianz, la o distanță mare de primii doi clasați, cu o valoare de 39 de miliarde de euro. Abia pe locul al patrulea vedem încă o marcă de automobile, Volkswagen, cu o valoare de 35.4 miliarde de euro. Constructorul din Wolfsburg a înregistrat o scădere de 11.6% prin comparație cu 2021. La mică distanță se află BMW, cu o valoare de 32.7 miliarde de euro.

Ultimul constructor auto aflat în primii 10 este Porsche, pe locul 6, cu o valoare de 29.1 miliarde de euro. Topul 10 este completat de companiile Siemens, Aldi, SAP și Lidl.

Este notabil, de asemenea, faptul că Audi a coborât până pe locul al 13-lea. Marca din Ingolstadt a fost în primii 10 anul trecut. Mai mult, Opel a căzut de pe locul 49 pe 56, iar compania Smart a căzut până pe locul 159, după ce s-a clasat pe locul 117 în 2021.

Așadar, potrivit rezultatelor studiului, valoarea totală a industriei auto germane este de 165.1 de miliarde de euro. Acest sector reprezintă 30% din valoarea totală a mărcilor germane, așa cum precizează Ulf-Brun Drechsel, directorul Brand Finance Germania.

via Economica

Comentarii (5)

  • ADNMercedes
    Frumos,dar am privit noul C class și emana a Ieftineala consumeristă,sper sa revină la mașini nu la IT uri grețoase.
    8 2
  • Acuma dacă cel mai valoros brand auto din Germania este Mercedes-Benz înseamnă că eu care am Audi să îl vând, și sa îmi iau Mercedes
    1 3
  • Este pura speculație financiară Vasy. Ești mulțumit de Audi? Dacă da, sa te bucuri de ele. Cât despre Mercedes sunt într-o mare criza din mai multe puncte de vedere, cred ca se vor zgudui binișor in maxim un an.
    1 0
  • Mulțumesc Dutz. Da sunt mulțumit de marca Audi, îmi place mult interiorul,design, calitatea fabricației în general.
    0 1
  • Adrian Zaharia
    Tote mașinile sunt frumoase dar scumpe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru