STUDIU: Muzica influențează autonomia reală a unei mașini electrice

de Alexandru Monenciu
Duminica, 10.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de Kia, muzica influențează "dramatic" autonomia reală a unei mașini electrice. Muzica clasică este, după cum susțin specialiștii, cea mai potrivită pentru o eficiență maximă.

Autonomia unei mașini electrice este influențată de mai mulți factori, cei mai cunoscuți fiind cei de mediu, dar și stilul de condus al celui de la volan. Potrivit unui studiu realizat de Kia, muzica are de asemenea o influență "dramatică" asupra autonomiei.

Divizia britanică a producătorului asiatic și-a unit forțele cu o autoritate în acustică și știința sunetului, iar concluziile studiului realizat de cele două entități sunt cel puțin interesante.

Pentru a vedea impactul pe care îl are muzica asupra autonomiei unei mașini cu zero emisii, Kia a folosit un EV6. Participanții nu au mai condus până atunci o mașină electrică, iar în cadrul studiului au avut de parcurs un traseu predefinit, cu o lungime de circa 29 de kilometri.

În tot acest timp, prin boxele mașinii au răsunat mai multe genuri muzicale.

La final, Kia a precizat că atunci când ascultau muzică clasică, spre exemplu Beethoven, cei de la volan au fost de 4 ori mai eficienți decât în cazul altor genuri muzicale.

Cu alte cuvinte, în acest context au obținut cea mai bună autonomie.

Studiul a mai arătat că muzica pop îi făcea pe șoferi să fie mai agitați, acest lucru reflectându-se în autonomia mașinii.

via Kia

Comentarii (6)

  • Urmeaza un studiu in Romania cu eficienta unui sofer de BMW 520d ascultand manele :)
    17 4
  • si un studiu privind eficienta ciorapeilor scurti asupra dezinvolturii baietasilor pe trotineta.
    13 3
  • Seriff
    La masinile electrice si muzica influenteaza autonomia, pe langa alte 100 de aspecte cum ar fi: vremea, felul in care conduci masina, dat sau nu drumul la aer, mai nou o sa conteze si cum iti reglezi oglinziile, mega penibile masinile astea.
    17 5
  • @Seriff
    Penibile si scumpe..
    14 5
  • Eu zic ca depinde cine asculta ce. Ca si Beethoven, pe unii poate sa-i agite rau sau si mai rau...sa-i adoarma ! Delirant...ca de obicei cand e vorba de un studiu facut de britanici.
    8 1
  • Ori sunt eu prea tâmpit ori sunt ăștia prea jmekeri ori amândouă deodată (cel mai probabil). Dacă studiul a fost pe un traseu predefinit de 29 km pentru toți cobaii participanți cum au constatat că "acest lucru reflectându-se în autonomia mașinii".
    Eu înțeleg că sunt unii care nu au ajuns la finish că altfel spuneau că cei agitați au consumat mai mulți electroni nu că au ajuns mai repede și mai satisfăcuți la destinație.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru