Studiu: Vehiculele noi defavorizează şoferii scunzi

de Sebastian Toma
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Edmunds au realizat un studiu pentru a afla cât de confortabil se simt şoferii mai scunzi decât media la bordul noilor modele lansate în 2013. Aparent, nu toţi constructorii de automobile îşi proiectează maşinile şi cu această categorie în minte.

Esential 25 de centimetri este distanţa minimă recomandată între centrul volanului şi sternul şoferului, potrivit American Automobile Association.
Edmunds.com a realizat un studiu pentru a evalua modul în care constructorii de automobile îşi adaptează noile modele lansate la consumatorii cu înălţimi diferite de medie. Astfel, au realizat un top al vehiculelor vândute în SUA care sunt potrivite pentru consumatorii mai scunzi decât media, respectiv pentru consumatorii mai înalţi decât media. Cheia confortului la volan pentru şoferii din cele două categorii este vizibilitatea, asigurată atât prin dimensiunile suprafeţelor vitrate şi a modului în care sunt amplasate acestea, cât şi prin posibilităţile de reglare ale scaunului şoferului şi ale volanului.

Diferenţa principală între vehiculele care sunt mai confortabile pentru şoferii înalţi şi vehiculele care sunt confortabile pentru şoferii scunzi vine la nivelul spaţiului necesar pentru picioare, cei din prima categorie necesitând atât comenzi cu o plajă largă de reglaje, cât şi un vehicul care să fie spaţios atât pe înălţime, cât şi pe lungime.

Indiferent de înălţimea şoferului, americanii de la Edmunds recomandă ca persoanele interesate de o nouă achiziţie să "probeze" toate vehiculele de care sunt interesaţi în versiunea în care doresc să le cumpere, pentru a evita disconfortul ulterior la volan. În unele cazuri, alegerea altor scaune poate duce la diminuarea numărului de reglaje disponibile sau la creşterea înălţimii la care este montat scaunul.

Indiferent de vehiculul ales, cei de la American Automobile Association recomandă ca şoferii să-şi regleze volanul şi scaunul astfel încât să aibă o distanţă de 25-30 centimetri între centrul volanului şi stern. În cazul în care şoferul este nevoit să stea mai aproape de volan, acesta îşi pune în pericol siguranţa, atât prin oboseala creată la călătoriile lungi, cât şi prin riscul suplimentar la care se supune prin aproprierea exagerată de airbag, care ar putea să-l rănească în caz de impact. Cei de la Edmunds au publicat o listă a modelelor care oferă cel mai mult confort pentru şoferii mici de înălţime.

Însă, lista nu este ordonată după spaţiul oferit, ci în ordine alfabetică.

TOP EDMUNDS.COM - CELE MAI "PRIETENOASE" VEHICULE PENTRU ŞOFERII SCUNZI

- BMW Seria 3
- Honda Accord
- Honda CR-V
- Kia Soul
- Lexus LS460
- Mazda3 (generaţia precedentă)
- Mercedes-Benz S-Klasse (generaţia precedentă)
- Subaru Forester
- Volkswagen Passat (versiunea americană)

Via Edmunds.com

Comentarii (10)

  • auto_fan
    Ar fi interesant sa stim si ce inseamna "soferi scunzi", ca sa ne putem face o idee mai clara.
    16 1
  • Dar niste vehicule ce favorizeaza clientii impotenti din punct de vedere financiar?
    22 5
  • Da' pentru soferii scunzi de 1,90 m ca mine, cine se ingrijeste? :)
    17 5
  • @Andi: Loganu se ingrijeste de tine :)))))))
    @lorinczi.thomas: Tata Nano.
    14 4
  • @Dacia:
    Tata Nano se vinde numai in Anglia (volan pe dreapta) si impreuna cu timbrul de mediu, nu prea se mai merita.
    Inca astept variante:)
    3 3
  • inexorabil
    Nu contează că ieşi la racolat zuze în postura de Tom Degețel. Dacă dânsele se vor amoreza nebunește de bolidul tău, vor accepta tot ansamblul (carcasă plus conținut), dar, pe parcurs, vor digera numai esențialul tău (din buzunare, nu dintre buzunare).
    11 2
  • Las' ca la noi sint foaaaarte multi soferi autodefavorizati carora abia li se mai vede capul in lateral.Oare or sti ca au oglinzi, daramite sa le foloseasca?
    Eu as posta aici pe AM un tutorial despre cum iti pregatesti comenzile pentru condus, ca unii vad ca le-au sarit dar se cred Hakkineni.
    10 0
  • @Kap cred ca ai atins esentialul, cheers.
    5 1
  • @Kap:
    Eu ma gandeam la acel tip de om devaforizat, om (cu adevarat roman) ce nu are bani nici sa puna deoparte, sa mai plateasca rate la banca, si din lipsa de investitii, cade in diverse capcane...
    @Kap (tutorial): mi-am facut abonament la NewsLetter-ul de la Mitsubishi in urma cu ceva timp, iar individul care le scrie (domnul Ciprian Nimu), pe langa oferte si alte noutati, mai trimite si diverse sfaturi (de pregatire pentru vara, iarna, anvelope, etc.).
    2 0
  • My regards Mowgli.
    Lorinczi, multumesc pentru pont, o sa verific.Tipul asta de articolase cu sfaturi le-as astepta mai des pe AM.Insa mai la obiect, succinte si utile, nu traducerile alea fara noima care apar din cind in cind.
    Iar ca variante ieftine.....Logan de 2-5 ani inca in stare buna....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru