SUA: Președintele Biden a semnat decretul care prevede că 50% din mașinile vândute în 2030 vor fi electrice

de Paul Cosma
Vineri, 06.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preşedintele SUA, Joe Biden, a făcut un pas spre îndeplinirea obiectivului său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu un decret care prevede ca jumătate din toate noile vehicule vândute în 2030 să fie electrice, o decizie care are sprijinul marilor producători auto americani şi străini.

Administraţia americană a propus noi standarde privind emisiile vehiculelor care vor reduce poluarea până în 2026, începând cu modelele din 2023.

Ţinta de 50%, care nu este obligatorie din punct de vedere juridic, a câştigat sprijinul producătorilor auto americani şi străini, care susţin că pentru îndeplinirea ei sunt necesare fonduri guvernamentale de miliarde de dolari.

General Motors, Ford şi Stellantis NV au anunţat într-un comunicat că până în 2030 aspiră "să ajungă la vânzări de 40-50% din volumele anuale de vehicule electrice în SUA". Cei trei producători auto din Detroit susţin că ţintele agresive privind vânzările de vehicule electrice pot fi îndeplinite doar cu subvenţii guvernamentale de miliarde de dolari, reţele de staţii de încărcare, investiţii în cercetare-dezvoltare, subvenţii pentru extinderea capacităţilor de producţie pentru vehicule electrice şi a lanţurilor de aprovizionare în SUA.

Şi producătorii auto Toyota, Hyundai şi Nissan au anunţat că sprijină obiectivele SUA.

Separat, BMW, Ford, Honda, Volkswagen şi Volvo au cerut autorităţilor SUA să adopte măsuri pentru a stimula cererea pentru vehicule electrice din partea consumatorilor

Via Agerpres

Comentarii (10)

  • Expiratul (paiata corporatiilor) semneaza orice i se pune in fata...
    34 6
  • M-am mai liniștit, e un decret neobligatoriu juridic cică, deci în nota kafkiană a evo-involuției lumii actuale, cu bărbați gravizi care pot declara de fapt că-s guvizi. :-)

    p.s. Unii zic că dementia-joe ar fi cel mai slab președinte din istoria sua, dar i-aș contrazice.
    Nu doar c-a fost ”ales” la fel ca clotilzii noștri, ci și fiindcă... da” mai bine tac.
    44 6
  • Agamemnon Dandanache
    Fac spume trumpistii nostri de AUR .
    Acum sunt specialiști și in politica americană pe lângă ca sunt virusologi , vaccinisti și alte meserii de internet .

    Gata cu puturoasele diesel . Gata cu mașinile din 98 luate cu 500 de euro din cimitire.
    9 35
  • @Kiro: de acord.

    Nu pot fi sigur, dar sunt aproape sigur ca alegerile din SUA au fost furate. Uite ca se poate. Individul asta + partidul democrat care a fost acaparat de stanga extremista o sa faca praf cea mai de succes poveste din istoria umanitatii. Asta e, cand oamenii dorm si nu ies sa-si apere drepturile, nu merita nimic mai bun decat jug si capastru.
    25 10
  • Catalin
    Ceva e putred cu traducerea din engleza. Decretul prevede ca jumătate din mașinile vândute sa fie electrice, Adică, sta federalul în showroom și pe primul client îl servește cu una combustie electrica. Pe al 2lea îl servește doar cu una electrica - deh, trebuie sa fie paritate. Sau... Titlul articolului vroia sa spună ca se încurajează vânzarea de mașini electrice astfel încât sa se ajungă la o paritate în vânzări.
    12 2
  • Edikkk
    QED
    2 33
  • Bre Agamiță Stategicu, pari o antinomie ambulantă - hai că-ți desenez și de ce.
    Dac-ai fi deci admirator onest al ”supremei democrații” care (nu prea mai) este, ar trebui să te sacrifici pentru dreptul meu de a NU fi de acord cu tine, capisci?
    Așa însă îți deconspiri doar latura de nevertebrată căzută-n transă la orice mizerie emisă de ”experți” tip CNN.

    @PMC: Aferim - să fie acolo la ei, dar din păcate paradigma-i la nivel planetar mai gravidă decât ne putem imagina (clar că-i poate doar părerea mea de retardat. :-))
    Serios acum, nu doar din perspectiva unei toamne / ierni din nou ”la coteț” post-alte hiper-gogoși sau a noii mega-simulări cu schepsis Cyber Polygon, n-am nicio îndoială că ni se MAI pregătește ceva.
    Ca să n-o mai lungesc, zic ca om bătrân trecut prin (prea) multe: important e doar să nu ne vindem sufletele.
    Vorba piesei ăleia -- ”Copacii mor în picioare”...
    33 4
  • Mircea
    Un decret frectie la picior de lemn.
    In Norvegia, Olanda, Anglia, Elvetia nu e nevoie de decrete. Tarile evoluate inteleg cum se face trecerea spre electrificare fara decrete semnate de presedinti.
    Care este cota de piata a masinior diesel in Norvegia, Olanda? Sub 10% pentru ca diesel pute, diesel inseamna cancer.
    In alte tari gen America si Germania, unde motoarele puternice sunt mai importante decat sanatatea oamenilor de rand nu prea conteaza poluarea.
    Biden sa mai semneze si un decret prin care sa oblige lumea sa se vaccineze. Asta e mai important decat renuntatul la fumat si mancatul sanatos. Biden va garanta ca mancatul la MC Donalds si KFC, impreuna cu fumatul si bautul de Redbull la prima ora dimineata in loc de apa va avea efecte pozitive clare asupra tineretului. Ca asa sunt astia tineri acum, se trezesc dimineata obositi si au nevoie de Redbull, sunt nervosi si au nevoie de o tigara sa-i calmeze si de aripiaorele picante delicioase "finger licking good" de la KFC. A, si sa nu uitam ca tot acesti tineri se trezesc si sunt mereu in intarziere si au nevoie de BMW-uri puternice ca sa ajunga repede unde au nevoie, ca bicicleta le dauneaza. Tot ei se duc cu BMW-ul la sala ca sa faca muschi la picioare, ca daca merg cu bicicleta sau pe jos, nu se depune brandul pe cocalari, ca la sala cu surplus de steroizi.
    8 25
  • mircea badea
    hmm..eu sper ca se razgandesc si fac 100%!
    4 11
  • Edikkk
    Pentru cei care au votat negativ pe Mircea

    https://m.hotnews.ro/stire/24965980

    Dixie Fire a devenit al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei
    1 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru