Subaru BRZ STi, aşteptat să debuteze în 2013 cu un motor de 230 CP

de Sebastian Toma
Vineri, 23.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru pregăteşte o versiune STi a lui BRZ, care ar putea debuta în 2013. Modelul păstrează configuraţia aspirată, dar dezvoltă 230 CP şi vine cu frâne mai performante şi cu o suspensie mai rigidă.

Esential 230 CP dezvoltă versiunea STi a lui Subaru BRZ, potrivit datelor obţinute de Auto Express.
Subaru BRZ este pe cale să primească o versiune STi în 2013, anunţă Auto Express. Potrivit publicaţiei britanice, versiunea STi a lui BRZ ar putea fi cea mai puternică iterare a coupe-ului nipon pentru generaţia actuală. În timp ce versiunea standard dezvoltă 200 CP, STI-ul ar urma să dezvolte 230 CP graţie unor modificări aplicate propulsorului. Însă, adevăratele modificări sunt la şasiu, suspensie şi sistemul de frânare, elemente modificate la prototipurile care au alergat pe Nurburgring în faţa fotografilor spion.

Pentru a obţine 230 CP din motorul lui BRZ, cei de la Subaru au adăugat un sistem de evacuare sport, un sistem de distribuţie variabilă şi o admisie modificată. Acestor schimbări li se adaugă un ECU reprogramat pentru a beneficia la maximum ne noile componente. Tratamentul STi aplicat şasiului implică un sistem de frânare de performanţă, cu patru pistonaşe pe etrier, jante de 18 inch cu anvelope mai late şi cu un talon mai mic şi arcuri şi amortizoare reconfigurate.

Englezii de la Auto Express susţin că Subaru BRZ şi Toyota GT86 nu vor primi în curând versiuni supraalimentate cât timp se va păstra configuraţia actuală a capotei şi a compartimentului motor. În cazul optării pentru un turbocompresor, japonezii ar trebui să modifice capota, pe când un compresor mecanic ar afecta eficienţa generală a motorului, element indezirabil pentru creatorii lui GT86.

Via Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru