Subaru Levorg, conceptul care indică un nou break în gama japonezilor

de Sebastian Toma
Miercuri, 20.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a prezentat conceptul Levorg la Salonul Auto de la Tokyo. Acesta prefigurează un nou model în gama Subaru, care va fi încadrat între Impreza şi Legacy, urmând să fie lansat în 2014.

Esential 7.6 litri la sută este consumul mediu estimat pentru versiunea de 300 CP a lui Subaru Levorg.
Subaru Levorg a debutat la Salonul Auto de la Tokyo sub formă de prototip, dar japonezii spun că modelul expus este foarte aproape de o versiune de serie, aceasta din urmă fiind programată pentru lansare în 2014. Modelul pavează drumul pentru un break nou în gama Subaru, care va fi încadrat între Impreza şi Legacy, având o lungime de 4.690 milimetri, o lăţime de 1.780 milimetri şi un ampatament de 2.650 milimetri. Gama de motorizări include două propulsoare boxer, de 1.6 şi 2.0 litri, care livrează 170, respectiv 300 CP, ambele fiind echipate cu o transmisie Lineartronic cu variaţie continuă, care angrenează cele patru roţi motrice prin sistemul Symmetrical AWD al mărcii japoneze.

Levorg se mândreşte cu mai multe sisteme active de siguranţă. Printre acestea enumerăm sistemul de prevenire a părăsirii benzii de rulare, activ la viteze de peste 65 km/h şi capabil să controleze volanul în cazul în care detectează riscul de a părăsi accidental banda respectivă.

Subaru a creat şi un sistem de siguranţă pentru a preveni accidentele la rularea în marşarier, modelul reducând puterea motorului atunci când detectează o acceleraţie puternică în treapta dedicată acestei manevre. Cel mai interesant sistem activ de siguranţă anunţat de Subaru este denumit temporar "Hazard Avoidance Assist" şi are capacitatea de a schimba direcţia de deplasare a vehiculului pentru a evita un impact iminent.

Urmareste Automarket
Lista de inovaţii tehnologice introduse de Subaru include şi o cameră video capabilă să detecteze momentul în care şoferii din faţă frânează.
Sistemul se numeşte EyeSight şi asistă tempomatul adaptiv, asigurând o încetinire mai lină prin anticiparea manevrei de frânare necesară pentru a păstra distanţa dintre cele două vehicule. Noul prototip al celor de la Subaru a fost expus la Salonul Auto de la Tokyo în compania conceptelor Viziv şi Cross Sport, cel din urmă fiind o altă noutate a japonezilor.


Via Subaru

Comentarii (7)

  • e frumos , dar daca ii tai cu flexu partea frontala dinaintea rotilor, mai faci una :))
    3 14
  • Dupa parerea mea, eu cred ca va inlocui actualul Legacy care are aceleasi dimensiuni de gabarit cu Outback, japonezii incercand sa creeze o diferenta mai semnificativa intre cele doua (acum difera doar optic si garda la sol, aceasta fiind mai mare cu 50 mm in cazul Outback).
    Si daca tinem cont ca Subaru isi modifica generatiile Legacy odata la 5 ani si actuala generatie fiind lansata in 2009, ar cam fi timpul.
    Si daca ne mai uitam si la dimensiunile actualului Legacy, care sunt: 4790 mm lungime (mai lung cu 100 mm dacat Levorg), 1780 mm. latime (identic) si 2750 mm. ampatament (tot +100 mm. fata de Levorg) atunci eu zic ca avem in fata noua versiune de serie a lui Legacy.
    5 1
  • TC1900
    apropo se mai vinde subaru la noi, stiu ca era o problema cu importatorul..
    3 0
  • Faina maşina, îmi place noul stil abordat.

    Păcat că marca asta aproape a dispărut de la noi. A explodat cu Forester însă Legacy, Impreza sau Justy sunt rarităţi. Cred ca Subaru s-a retras şi din SUA...nu ştiu sigur. Cert e că au cea mai bună tracţiune integrală din segmant, Simmetrical AWD.
    4 2
  • nu renunta nici la outback nici la legacy. levorg e un model nou, pozitionat intre impreza si legacy, cumva o impreza wagon...
    varianta de 2.0l 300 cp va fi inlocuitorul impreza wrx si va fi doar in europa si japonia. separat, se va vinde impreza wrx sti, aceeasi masina in toata lumea, care va avea alt motor si o putere mai mare de 300 cp - se zvoneste ca ar fi undeva aproape de 400cp din motorul de 2.5l.
    cat despre importator, SMT - nu mai are licenta de vanzare de la 1 ianuarie, iar Subaru si va gasi alt importator oficial in Romania...vom afla curand cred cine va fi.
    8 1
  • Eu nu am spus ca vor renunta la Legacy, ci ca acesta este noul Legacy.
    Daca ne uitam si la Legacy Concept prezentat in Los Angeles ( https://www.youtube.com/watch?v=OWJmSfAFJfw ) sau ( http://www.motorauthority.com/news/1088446_2015-subaru-legacy-concept-live-photos-and-video-from-l-a ) priveste si fotografia spion din acest articol si o sa vezi ca seamana destul de bine.
    Asta e parerea mea, vom vedea cat de curand.
    Sper
    0 0
  • LEgacy - reVOlution - touRinG
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru