SURSE: Aramco ar putea deveni acționar al diviziei de motoare termice Renault

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor surse multiple, compania petrolieră din Arabia Saudită, Aramco, ar putea deveni unul dintre acționarii principali ai diviziei de motoare termice Renault, din care face parte și Dacia. Aramco ar urma să dețină 20% din acțiunile diviziei.

În urmă cu doar câteva zile, a apărut informația că Geely, producătorul chinez de mașini, va deveni acționar al diviziei de motoare termice Renault, numită Horse. Tot acolo a fost menționat și un grup petrolier, care ar urma să dețină 20% din acțiunile diviziei.

Acum, potrivit agenției de presă Reuters, se pare că Aramco este grupul petrolier interesat de preluarea acelor acțiuni Horse. Aramco este una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, cu rezerve de țiței de circa 265 de miliarde de barili, potrivit celor de la Economica.

Așa cum am precizat anterior, Renault va deține 40% din acțiunile Horse. Geely va deține alte 40% din acțiuni, iar Aramco va prelua ultimele 20% din acțiunile rămase. Planul este încă nefinalizat, dar urmează a fi confirmat oficial în această toamnă.

Mai devreme în acest an, Renault a anunțat crearea a două divizii noi de motoare: Ampere și Horse. Prima se ocupă cu dezvoltarea propulsoarelor electrice, iar cea de-a doua se concentrează exclusiv asupra motoarelor termice.

via Economica

Comentarii (1)

  • Aston Martin Cognizant Aramco
    Are bani arabii
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru