Surse: Stellantis vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Italia

de Paul Cosma
Miercuri, 02.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis ar putea să aleagă Italia ca destinație pentru o viitoare fabrică de baterii pentru mașini electrice, fiind în discuții cu autoritățile de la Roma, potrivit unor surse apropiate de situație.

În aprilie, entitatea rezultată în urma fuziunii dintre Fiat-Chrysler și PSA a transmis că analizează posibilitatea construirii mai multor “Gigafactories” în Europa și SUA. 

Pe lista celor de la Stellantis se numără și Italia, care ar putea să găzduiască o astfel de fabrică de baterii, conform unor informații neoficiale. 

“Discuțiile sunt într-un stadiu incipient cu autoritățile italiene. Nicio decizie nu a fost luată până acum,” susține o sursă citată de agenția Reuters, în timp ce oficialii Stellantis nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului. 

În cursul săptămânii trecute, CEO-ul Stellantis Carlos Tavares și președintele John Elkann ar fi avut o întâlnire online cu ministrul italian al Industriei pentru a discuta despre proiectele de viitor ale producătorului și posibile modalități de sprijin ale acestora din partea guvernului de la Roma. 

Planul național de redresare și reziliență al Italiei presupune investiții de 24 de miliarde de euro în “energie curată și mobilitate durabilă”. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru