SUV-ul electric Fisker Ocean va fi disponibil și în Europa în 2022: Germania, Norvegia și Danemarca, primele țări în care va fi comercializat

de Daniel Popescu, Foto: Fisker
Vineri, 17.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Fisker Ocean va fi comercializat și în Europa începând din 2022, inițial în Germania, Norvegia și Danemarca, țările în care start-up-ul american a primit cele mai multe comenzi.

Start-up-ul american Fisker fondat de Henrik Fisker a prezentat la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas SUV-ul electric Ocean.

La vremea respectivă, oficialii mărcii au anunțat că modelul va fi produs începând din 2021, în timp ce livrările pe piața americană sunt programate să înceapă în 2022.

Chiar dacă 80% dintre comenzi plasate provin din Statele Unite, Fisker a decis ca noul Ocean să ajungă inclusiv în Europa tot din 2022, însă pentru început doar în trei țări: Germania, Norvegia și Danemarca. De altfel, acestea sunt țările europene în care s-au înregistrat cele mai multe comenzi pentru Fisker Ocean.

Versiunea de bază a modelului va costa în Statele Unite echivalentul a circa 33.000 de euro, însă Fisker a admis că are nevoie de parteneriate cu diverși producători auto pentru a reuși să mențină acest preț.

"Pentru a face un vehicul accesibil, ai nevoie de volum. De aceea avem parteneriat cu alți constructori auto pentru a ne da seama cum putem cumpăra componente în volum mare", a precizat el.

Mai multe detalii despre partenerii cu care Fisker va realiza Ocean, precum și despre uzina la care va fi produs SUV-ul electric vor fi anunțate la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Pentru moment, detaliile tehnice despre noul model nu au fost dezvăluite integral.

Inițial va fi disponibilă o versiune cu două motoare electrice, care va fi urmată de o variantă cu un singur motor, în timp ce autonomia acumulatorului de 80 kWh va fi de cel mult 480 de kilometri.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Ca si TESLA, are nevoie de minimum o reprezentanta in Romania pentru a avea curaj sa o cumpar (ma refer aici la partea de service - pentru ca nu poti sa ignori eventualele probleme tehnice - bara lovita, far, parbriz, proiector etc) ce apar pe o perioada de exploatare a unei masini...

    Autonomia modelului electric, de 480 km, face insa cu ochiul - nu este rea deloc!

    Va fi interesanta si lupta de perspectiva intre electrice si hidrogen pentru ca s-a anuntat TOYOTA Mirai 2, cu autonomie marita cu cca. 30%, la aproximativ 700 km....Pretul acesteia si numarul statiilor de alimentare fac totul prohibitiv - deocamdata....
    9 7
  • Nu dati banii pe prostii/Faceti poze la copii! :)))
    10 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru