SUV-ul electric Volkswagen ID.4 va fi prezentat în aprilie: noul model este bazat pe conceptul ID Crozz

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Marti, 21.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va prezenta în prima parte a lunii aprilie noul SUV electric ID.4 bazat pe conceptul ID Crozz, potrivit unor informații neoficiale.

Imediat după prezentarea oficială a hatchback-ului electric ID.3 în toamna anului trecut, Volkswagen a confirmat că va lansa SUV-ul electric ID.4 în prima parte a anului 2020.

Inițial, oficialii constructorului german au menționat că prezentarea oficială ar urma să aibă loc în luna februarie, însă publicația britanică Autocar susține că Volkswagen și-a schimbat planurile între timp. Sursa citată afirmă că Volkswagen ID.4 va fi prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la New York, care va începe în 8 aprilie.

Noul model electric din gama ID va avea la bază conceptul ID Crozz, care a fost dezvăluit inițial în aprilie 2017 și apoi într-o versiune îmbunătățită în septembrie 2017.

Volkswagen ID Crozz II (foto, jos) miza pe două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Un propulsor electric de 102 cai putere a fost montat pe puntea față, în timp ce pe puntea spate se află un motor electric de 204 cai putere pentru că puterea totală a sistemului de propulsie să fie de 306 cai putere.

Cel mai probabil, versiunea de serie va avea însă și o versiune cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate.

De asemenea, conceptul avea o baterie cu capacitatea de 83 kWh pentru o autonomie de 500 de kilometri calculată conform standardului NEDC, care între timp a fost înlocuit cu WLTP.

Și în acest caz este de așteptat ca varianta de serie să aibă trei versiuni pentru baterie, așa cum se întâmplă acum în cazul lui ID.3.

Noul model va fi produs în Europa, SUA și China și va fi urmat de o versiune coupe care cel mai probabil va primi numele ID.5 și care urmează să fie dezvăluit ulterior.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    bravo vw dar sa nu fie cu fara motor adica de 1 aprilie.
    oricum il plimba prin muzee 2 ani ca pe id3 si pe urma se vinde daca mai apuca si nu umple musk berlinul de tesle ca china.
    23 3
  • La ce graba e pe astia de la VW sa lanseze, sa nu ajunga ca Boeing 737 MAXim de prost...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru