Primele teasere pentru Volkswagen ID.4: SUV-ul electric are la bază conceptul ID Crozz și va fi lansat în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele teasere pentru un SUV electric bazat pe conceptul ID Crozz care va fi comercializat în Europa începând din 2020. Numele neoficial al noului model este ID.4.

Salonul Auto de la Frankfurt găzduiește în această săptămână hatchback-ul electric Volkswagen ID.3, care marchează cea mai importantă lansare a constructorului german din ultimii ani.

Cu toate acestea, Volkswagen a oferit deja o serie de indicii cu privire la următorul model de serie din gama ID. La finalul conferinței de presă de marți dimineață în care a prezentat presei noul ID.3, producătorul a proiectat un clip video în care apare un nou model electric sub camuflaj în stadiu de prototip.

În plus, acest prototip este expus la standul Volkswagen într-un cub de sticlă care este de asemenea camuflat, după o strategie adoptată anterior și pentru ID.3.

Chiar dacă germanii nu au oferit informații concrete despre noul model, presa internațională a aflat deja că este vorba despre un SUV electric care va primi numele Volkswagen ID.4.

În ciuda camuflajului puternic, se poate observa că noul ID.4 are la baza conceptul ID Crozz, care a fost prezentat inițial în aprilie 2017 și apoi într-o versiune îmbunătățită în septembrie 2017, chiar la Salonul Auto de la Frankfurt din urmă cu doi ani.

Volkswagen ID Crozz II (foto, jos) miza pe două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte.

Un propulsor electric de 102 cai putere a fost montat pe puntea față, în timp ce pe puntea spate se află un motor electric de 204 cai putere pentru ca puterea totală a sistemului de propulsie să fie de 306 cai.

De asemenea, conceptul avea o baterie cu capacitatea de 83 kWh pentru o autonomie de 500 de kilometri calculată conform standardului NEDC, care între timp a fost înlocuit cu WLTP.

Nu este clar dacă versiunea de serie va păstra aceste caracteristici, însă producția va începe în anul 2020 în Europa, SUA și China.

Via Volkswagen, Autocar, Motor1

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    S-ar parea ca, in ceea ce priveste modelul VW ID.3, concernul va echipa masina - initial cel putin - cu acumulatori produsi de firma LG iar pretul unui acumulator ar fi undeva la 100 USD/kWh....ceea ce e destul de OK.
    ID 4 va fi un concurent direct al TESLA Model Y.
    Sa vedem insa capacitatea bateriilor, preturile precum si autonomia pentru versiunea de serie....
    Sa fie vorba de salonul de la Geneva 2020 sau Frankfurt?!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru