SUV-ul Ineos Grenadier va fi vândut și în România, de către Automobile Bavaria

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ineos Grenadier, mașina de teren concepută de Ineos, va ajunge și în România în această vară. Modelul va fi vândut de către Automobile Bavaria, iar țara noastră devine unul dintre cele 160 de puncte de vânzare din întreaga lume pentru Grenadier.

Ineos Grenadier a fost dezvăluit pentru prima dată în 2020. În acel an, constructorul britanic a bătut palma cu Daimler (acum Grupul Mercedes) și a preluat fabrica Mercedes din Hambach, Franța. Acolo este produs Smart EQ ForTwo. Modelul de teren va intra în curând în producție, iar livrările vor începe în vara acestui an.

Compania și-a propus să construiască 25.000 de mașini în fiecare an la uzina din Hambach. Din vara acestui an, Grenadier va ajunge, oficial, și în România. Modelul de teren va fi vândut în țara noastră de către Automobile Bavaria, cel mai mare reprezentant BMW din România.

În prezent, Ineos colaborează cu acest distribuitor pentru a amenaja un showroom nou. Potrivit comunicatului oficial, acesta ar trebui să fie gata în câteva luni și va fi inaugurat în vară. Pe lângă asta, Ineos oferă și un program de training pentru partenerul de distribuție și pentru tehnicienii de service.

Astfel, țara noastră reprezintă unul dintre cele 160 de puncte de vânzare din întreaga lume pentru Ineos Grenadier.

Compania dorește, ca până la sfârșitul anului, să ajungă la 200 de puncte de vânzare în peste 50 de țări din lume.

Klaus Hartmann, directorul pentru Europa al companiei a declarat: „Am ales un partener care cunoaște utilizatorii de autovehicule 4x4 și nevoile acestora și are experiență în furnizarea de servicii excepționale pentru satisfacerea clienților noștri. Împreună cu acest partener, suntem convinși că vom reuși să oferim clienților Grenadier consilierea, informațiile și sprijinul de care au nevoie”.

Deocamdată nu se cunosc multe detalii tehnice despre acest model. Grenadier va fi disponibil cu două motorizări BMW, una pe benzină și una diesel. La interior se remarcă un ecran central tactil de 12.3 inch, cu integrare Apple CarPlay și Android Auto.

Ineos nu a dezvăluit prețurile noului model. Acestea vor fi dezvăluite la momentul lansării oficiale, alături de numeroase detalii tehnice.

via Ineos

Comentarii (11)

  • Ge-pe-leu
    Deci este un brand de suv-uri de lux sau de buget ?
    3 0
  • Dacă nu avea Apple car play nici nu se punea problema S-o cumpar
    6 2
  • Trebuie sa existe si cai de povara. Nu prea iti permiti sa te duci pe camp cu un Defender actual.
    Aici il imaginez si pe un ARO resuscitat. O masina basic doar de "calarit" , fara Apple car play and shit, la un pret decent, nu 50k euro cum sigur o sa fie Grenadier.
    8 1
  • Octavian
    Nu cred ca acest 4x4 va fi prea ieftin.
    Sa nu credeti ca daca are forme de Aro o sa fie la pret de Aro.
    Si G Klasse are forme de Aro...
    14 0
  • 59.500 Euro pretul de baza pt versiunea "utilitara" (fara bancheta spate). Standard vine cu differential central blocabil (mecanic), optional sunt cele fata si spate (controlate electronic). Plus cateva "maruntisuri" (dotari la interior/multimedia) care la fel, vor fi extra.
    Deci nu va fi mai ieftina ca un Defender actual, cei care o vor achizitiona in schimb mizeaza pe faptul ca va fi mai fiabila decat ce produce JLR.
    Practic se doreste a fi cal de povara (cei care au ferme, rezervatii cu vanat, firme ce ofera tururi gen safari in Africa, organizatii gen Crucea Rosie, Halo, etc) de care "tragi" 15-25 ani.
    4 2
  • Faina pentru cei care cunosc. Sper sa fie fara prea multa electronica inutila. Ideala pentru overlanding sau calatorii. Cam scumpa pentru buzunarul romanului, dar mai ieftina decat un Defender si mult, mult mai ieftina decat un Land Cruiser. Dar, la noi, la Romania, o vor cumpara destui ca masina “ de mall”, asa cum am vazut, de exemplu, Ford Ranger Raptor, masina de 65 k euro, sau chiar F-150 Raptor, care pentru Europa sare de 85-90 de mii.
    3 1
  • Se vinde in Franța. Cost 55000 Eur minim. Este un model bazat pe Range Rover ul preparat pt Africa acum 20 ani. Bineînțeles actualizat
    0 0
  • Se vinde in Franța. Cost 55000 Eur minim. Este un model bazat pe Range Rover ul preparat pt Africa acum 20 ani. Bineînțeles actualizat
    0 2
  • Aladin
    De ce ai cumpara in 2022 o masina fara Apple CarPlay sau Android Auto? Doar pentru ca nu iti permiti 3 lei in plus pentru confort?
    3 7
  • NIGGAPLS
    Imi vine sa rad de cei care spera la un pret bun!!! O sa fie scump, peste 60k..mediu pe la 80. E concurent direct pentru Defender. Masini simple si fara tehnologie nu mai exista. Vrei simplu, offroad ia un utv...e pe la 15-20k cu cabina. Dar dupa ce mergi pe asfalt cu el...sa vezi ce o sa iti mai place Dusterul.
    0 1
  • Dexter
    Grenadier in tara lui Bombardier.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru