SUV-ul Rolls Royce va fi inspirat de vechile limuzine ale prinților indieni care străbăteau Europa și Asia

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele de design BMW a vorbit despre viitorul SUV Rolls Royce. Acesta va fi inspirat de vechile modele Rolls Royce, create pentru a putea străbate drumul dintre Europa și India.

2016 este anul în care ne despărțim de actuala generație Rolls Royce, după aproximativ 13 ani de carieră de suces. Ne-am luat deja rămas bun de la variantele coupe și cabrio, prezentate într-o ultimă ediție de adio, denumită Zenith.

În tot acest timp, englezii lucrează deja la o nouă generație a limuzinei, în paralel cu cea a SUV-ului Cullinan, primul din istoria companiei. Deși nu există detalii despre nici unul dintre modele, Adrian van Hoojdonk, președintele de design al Grupului BMW, părintele Rolls Royce, a dezvăluit o serie de informații despre Cullinan, în cadrul Concursului de Eleganță Villa d`Este.

Șeful departamentului de creație susține că inspirația pentru viitorul SUV a venit de la vechile modele Rolls Royce, folosite de maharajahi. Fețele regale din India foloseau primele generații Rolls Royce pentru a călători din Europa către India. Motiv pentru care mașinile aveau o gardă la sol înălțată și roți generoase.

”Sunt multe povești despre Rolls Royce de la acea vreme.

Era o perioadă în care lumea nu diferențiase mașinile pe categorii sau clase. Erau doar mașini. Și nici nu existau prea multe drumuri bune. Atunci când ne-am afundat în istoria Rolls Royce, am descoperit aceste mașini și ne-am gândit că ar putea fi o cale”, a declarat van Hoojdonk.

Dacă Rolls Royce devine un brand despre care oamenii cred că există doar pentru a fi admirat, nu condus, s-ar putea să avem probleme. Trebuie să le arătăm că un Rolls Royce, mai ales un SUV, este o mașină plăcută și ușor de condus.

Adrian van Hoojdonk
directorul de design BMW Group
Designerul a explicat că SUV-ul va putea accesa terenul accidentat așa cum o făceau strămoșii săi, însă nu se va îndepărta de idealismul pe care l-au consacrat celelalte modele actuale din gamă. Adică SUV-ul va fi în continuare extrem de luxos și, bineînțeles, extrem de scump.

”Chiar și aici, la Villa d`Este, exemplarele clasice Rolls Royce sunt perfect lustruite, așezate pe un piedestal și par a fi aproape intangibile.

Ar fi însă greșit să le considerăm așa. Dacă Rolls Royce devine un brand despre care oamenii cred că există doar pentru a fi admirat, nu condus, s-ar putea să avem probleme. Trebuie să le arătăm că un Rolls Royce, mai ales un SUV, este o mașină plăcută și ușor de condus”, a declarat același van Hoojdonk.

Noul SUV Rolls Royce este așteptat să ajungă pe piață în anul 2018 și să le ofere clienților un singur motor: propulsorul V12 de 600 de cai putere. Structura sa va fi din aluminiu, ceea ce îi va permite să impresioneze și cu o masă totală ceva mai mică. Nu vor lipsi tracțiunea integrală, cutia automată cu opt trepte și suspensia ”magic-carpet ride”, care a făcut brandul celebru. Despre design nu se cunoaște încă nimic, prototipurile folosite pentru testare fiind doar variante înălțate ale actualului Ghost.

via carscoops

Comentarii (5)

  • Adica, sa intelegem ca va fi o limuzina cocotata?
    6 3
  • Eu cred ca folosesc caroseria de phantom din doi posibile motive.

    1. Nu au o caroserie desenata, dar stiu ce trebuie sa faca mecanic
    2. Nu vor sa divulge design-ul caroseriei, nici macar forma.

    Ar fi stupid ca asa numitul SUV sa fie doar un Phantom DONK-ish
    4 0
  • Ce dragut!
    De fiecare data cand apare un articol despre Rolls Royce comenteaza un ungur:

    la 27.05.2016, 15:40
    Eu cred ca folosesc caroseria de phantom din doi posibile motive.

    O seara buna!
    3 1
  • @Dan

    Nu mi-o lua in nume de rau, insa, pe de-o parte, dupa opinia mea, contele Kalnoky este mai in masura sa-si dea cu parere despre marca asta, decat oricare exponent al familiei Becali.

    Pe de alta parte, in textul tau, dupa Rolls Royce ar fi mers o virgula.

    Prin urmare hai sa acceptam ca omul o fi scris de pe telefon si i s-a intamplat o preluare automata si nefericita. Restul textului sau pare scris destul de coresc incat sa merite acuzat de necunoasterea limbii romane.
    1 0
  • Da ceva fotografii cu clasicele RR nu aveti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru