Legislatie RCA

Vineri, 27 Septembrie 2019 | Intern

Cele mai mari companii de asigurări RCA au fost amendate: City Insurance și Euroins plătesc despăgubirile cu întârziere

City Insurance și Euroins, cele două companii care dețin împreună 70% din piața asigurărilor RCA, au fost amendate cu câte 50.000 de lei pentru că plătesc cu întârziere despăgubirile.
Luni, 23 Septembrie 2019 | Intern

Proiect pentru modificarea legislației RCA: prețul primelor de asigurare ar putea crește

Un proiect pentru modificarea legii RCA prevede, printre altele, eliminarea limitării cheltuielilor administrative și de vânzare pentru polițe, ceea ce ar putea avea ca efect creșterea primelor de asigurare.
Joi, 08 August 2019 | Intern

Transportatorii cer Guvernului să mențină legislaţia actuală RCA: se tem de creşterea tarifelor și amenință cu proteste la nivel national

Transportatorii români au cerut Guvernului să mențină legislația actuală RCA. Aceștia susțin că, în caz contrar, tarifele ar putea să crească de peste 5 ori, scenariu în care ar începe proteste la nivel național.
Joi, 03 Decembrie 2015 | Intern

RCA-ul, cu 50% mai scump din cauza nerespectării sistemului bonus/malus. Cine "umflă" preţurile, asiguratorii sau brokerii?

O cercetare de piaţă a evidenţiat faptul că românii plătesc cu până la 50% mai mult pe asigurările de tip RCA din cauza nerespectării sistemului bonus/malus, însă autorităţile nu-şi dau încă seama dacă preţurile sunt "umflate" de asiguratori sau brokeri.

Tag-uri similare

RCA, asigurari RCA, asigurari, preturi RCA, ASF, legislatie RCA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru