Motoare diesel

Miercuri, 06 Iunie 2018 | Mediu

Un nou studiu arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc emisiile legale: "Ar trebui să nu mai cumpărăm mașini diesel"

Un studiu independent arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc normele de poluare în regim de utilizare real, în timp ce motoarele pe benzină sunt mai eficiente.
Joi, 26 Aprilie 2018 | Industrie

Bosch a dezvoltat un sistem de evacuare revoluționar pentru motoare diesel: emisiile de oxid de azot vor fi de 10% din limita maximă

Producătorul german Bosch susține că va lansa în 2020 un sistem de evacuare pentru motoare diesel care va permite reducerea dramatică a emisiilor de oxid de azot la numai 10% din limita maximă admisă în prezent.
Joi, 19 Aprilie 2018 | Industrie

Mazda nu va renunța la motoarele diesel: "Oamenii vor SUV-uri cu consum redus de carburant"

Mazda susține că nu va renunța la dezvoltarea motoarelor diesel, întrucât acestea sunt apreciate de clienții care vor să cumpere SUV-uri cu un consum redus și costă mai puțin decât sistemele hibride.
Luni, 23 Octombrie 2017 | Industrie

Fiat, acuzată că a obstrucționat ancheta în scandalul emisiilor din Franța: motoarele diesel de pe 500X, în vizorul autorităților

Fiat este acuzată că a împiedicat desfășurarea anchetei demarată de autoritățile franceze în privința emisiilor motoarelor diesel Multijet de 1.6 și 2.0 litri de pe SUV-ul 500X.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Industrie

Sprijin de la autorități: Franța vrea să dea o mână de ajutor producătorilor afectați de creșterea taxei diesel

Guvernul de la Paris va prezenta până la sfârșitul anului un plan prin care vrea să sprijine industria auto după creșterea cu 10% a taxei pentru motoarele diesel.
Marti, 05 Septembrie 2017 | Industrie

Japonezul care a declanșat scandalul Dieselgate: "Apusul erei diesel este o exagerare"

Japonezul care a demascat tehnicile incorecte ale Grupului Volkswagen susține că era motoarelor diesel va continua în ciuda scandalului Dieselgate, care a afectat serios întreaga industrie și a condus la amenzi usturătoare pentru germani.
Vineri, 28 Iulie 2017 | Mediu

În plin scandal al emisiilor, șeful Mercedes nu-și pierde speranța: „Merită să luptăm pentru diesel”

Dieter Zetsche, președintele Mercedes, este convins că vremea dieselului nu a trecut. Oficialul crede că motoarele au în continuare potențial pentru emisii reduse.
Miercuri, 26 Iulie 2017 | Industrie

Mercedes mizează puternic pe micro-hibrizi, dar nu renunță la diesel: "Ne poate ajuta să reducem emisiile de dioxid de carbon"

Mercedes va oferi sisteme micro-hibrid bazate pe motoare pe benzină și pachete electrice de 48 de volți, însă insistă că propulsia diesel poate contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Miercuri, 14 Iunie 2017 | Mediu

Munchen analizează posibilitatea de a interzice mașinile diesel care nu respectă standardul Euro 6

Autoritățile din Munchen, orașul german în care are sediul BMW, analizează posibilitatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel care nu respectă standardul Euro 6.
Joi, 18 Mai 2017 | Mediu

Europa, în topul piețelor auto pe care dieselul face victime: 11.500 de oameni au murit în 2015 din cauza emisiilor

Un studiu recent arată că în anul 2015 un total de 38.000 de oameni au decedat din cauza emisiilor de oxizi de azot. Europa este în topul piețelor auto cu cele mai multe decese.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Industrie

Sfârșitul epocii diesel este mai aproape: Volvo nu va dezvolta o nouă generație de motoare diesel

Volvo a decis să nu dezvolte o nouă generație de motoare diesel ca urmare a costurilor prea mari pentru reducerea emisiilor de oxid de azot.
Joi, 08 Decembrie 2016 | Industrie

BMW joacă la două capete: va continua să ofere motorizări diesel, dar fiecare model va avea versiune electrică din 2020

BMW va continua să dezvolte motoare diesel, însă în paralel cu oferi versiuni electrice pentru fiecare model din gamă din 2020, iar acestea din urmă vor avea şi funcţii autonome.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 10 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate nu impresionează Mercedes: "Ar fi stupid să renunţăm la motoarele diesel, cererea clienţilor nu a scăzut deloc"

Mercedes va continua să dezvolte motoare diesel datorită faptului că acestea pot fi mai economice decât cele pe benzină, iar cererea clienţilor nu a scăzut deloc în ultimul an.
Vineri, 30 Septembrie 2016 | Industrie

Corespondență de la Paris: E avalanșă de electrice. Dar dieselul nu moare, ci se transformă

La Salonul Auto de la Paris totul se învârte în jurul electricităţii, însă dezbaterea în privinţa viitorului motoarelor diesel este departe de a se încheia, mai ales după ce Nissan a reintrodus acest tip de propulsie pe noua generaţie Micra.
Miercuri, 07 Septembrie 2016 | Industrie

Renault Clio şi Megane vor rămâne fără motorizări diesel: "Duritatea testelor de emisii va scoate unităţile de pe piaţă"

Renault anticipează că modele subcompacte şi compacte precum Clio şi Megane nu vor mai putea utiliza motoare diesel din cauza înăspririi testelor pentru emisii după scandalul Dieselgate.
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen: 800.000 de maşini, afectate de consum de carburant şi emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele oficiale

Volkswagen a dezvăluit rezultatele şocante ale unei anchete interne: 800.000 de maşini din Europa au consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon mai mari decât cele anticipate anterior.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Industrie

Porsche: "Suntem surprinşi, noi ştiam că modelul Cayenne Diesel respectă normele de mediu"

Reprezentanţii Porsche s-au declarat surprinşi de noile acuzaţii potrivit cărora modelul Cayenne Diesel are de asemenea instalat un software pentru păcălirea testelor de emisii.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Industrie

Americanii continuă acuzațiile în cazul Dieselgate: Motoarele V6 TDI aveau și ele sistem de păcălire a testelor de emisii. VW neagă acuzațiile

EPA, organismul american de protecție a mediului, a emis un comunicat de presă în care anunță că motoarele V6 TDI ale concernului Volkswagen prezintă și ele un sistem de păcălire a testelor de emisii.
Marti, 26 Mai 2015 | Industrie

Testarea emisiilor în condiţii reale ar putea scumpi maşinile cu motoare diesel

Reprezentanţii producătorilor de automobile din Europa au protestat împotriva noilor norme de testare a emisiilor pentru maşinile diesel propuse de Uniunea Europeană, fiind propusă testarea pe şosele în locul laboratoarelor.
Joi, 05 Februarie 2015 | Industrie

Franţa: Guvernul vrea să le dea până la 10.000 de euro celor care schimbă diesel-ul cu o maşină electrică

Guvernul francez vrea să-şi modifice grila de impozitare pentru a favoriza renunţarea la modelele echipate cu motoare diesel de generaţie veche în favoarea vehiculelor electrice.

Tag-uri similare

SUA, diesel, America, motoare diesel, America de Nord
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru