Teaser cu conceptul electric Volkswagen ID Aero. Va fi dezvăluit săptămâna viitoare

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat imagini sugestive cu viitorul concept electric ID Aero. Noul model va fi înlocuitorul electric al lui Passat și va debuta mai întâi în China, în 2023. Conceptul ID Aero va fi dezvăluit în 27 iunie.

Familia de modele electrice Volkswagen ID se pregătește să primească un membru nou. Constructorul din Wolfsburg a publicat două imagini teaser cu viitorul concept electric ID Aero, care anunță înlocuitorul electric al lui Passat. Modelul va debuta în China, în 2023, iar apoi va ajunge și în Europa și în America de Nord mai târziu în același an.

Din imagini se poate remarca designul simplu și fluid al modelului, cu câteva trăsături estetice sportive în partea din față, mulțumită prizelor de aer de dimensiuni mari. Tot aici avem și faruri LED unite printr-o bandă iluminată, iar capota lungă îi oferă conceptului ID Aero un design impunător.

Schițele de design relevă și partea din spate care are o configurație identică a luminilor, dar și o bandă iluminată amplasată pe bara spate. Plafonul are un design fluid, pentru a optimiza aerodinamica mașinii și îi oferă lui ID Aero un aspect de sedan coupe cu 4 uși.

Volkswagen nu a divulgat multe informații tehnice, însă știm că ID Aero va fi bazat pe platforma MEB.

Într-un anunț anterior, Volkswagen a precizat că viitorul model de serie promite o autonomie de 700 de kilometri.

Conceptul ID Aero va fi dezvăluit în 27 iunie. Versiunea de serie va debuta în 2023, mai întâi în China. Mai târziu, în același an, ID Aero își va face apariția și în Europa și în Statele Unite. Exemplarele vândute pe continentul nostru și pe cel american vor fi produse la uzina din Emden, Germania.

via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Catalin
    Chevrolet GM nu are drepturi pe numele Aero?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru