Conceptul Volkswagen Aero B, alternativa electrică a lui Passat, va avea o autonomie de 700 de kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a publicat un teaser cu viitorul model electric de clasă medie, Volkswagen a anunțat că va prezenta conceptul Aero B în cadrul Salonului Auto de la Beijing din China. Pentru modelul de serie, care va debuta în 2023, Volkswagen promite o autonomie de 700 de kilometri.

În urmă cu numai o zi, constructorul german a publicat prima imagine teaser cu noul concept electric Aero B. Noua mașină este înlocuitorul electric al lui Passat, iar debutul modelului de serie a fost confirmat pentru 2023.

Acum, noul concept va fi prezentat oficial în luna aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Beijing din China. Noul Aero B va fi bazat pe platforma MEB, dedicată modelelor electrice. De asemenea, fratele electric al lui Passat promite să ofere o autonomie de 700 de kilometri. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii tehnice despre baterie și performanțe.

Șeful mărcii Volkswagen, Ralf Brandstatter, a spus despre noul Aero B că va avea o formă aerodinamică, esențială pentru eficiența electrică, iar habitaclul va avea un spațiu foarte generos. De altfel, China va deveni prima țară în care noul model electric va deveni disponibil. Ulterior, Aero B va ajunge și în Europa în același an.

Pe lângă noul model, Brandstatter a mai precizat că Volkswagen va lansa un nou model electric accesibil în 2025, care va înlocui actualul e-Up!.

Cel mai probabil, modelul de serie va fi asemănător cu conceptul ID. Life, prezentat anul trecut. Viitorul model accesibil va fi bazat pe platforma MEB Small și va avea propulsie față.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru