Tensiuni în Alianța Renault-Nissan: departamentele comune nu mai primesc proiecte noi

de Daniel Popescu
Joi, 20.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentele comune ale Alianței Renault-Nissan nu au mai primit proiecte noi, iar o serie de angajați au fost concediați, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.

Alianța Renault-Nissan traversează o perioadă de incertitudini și schimbări după arestarea fostului CEO Carlos Ghosn și după negocierile eșuate ale celor de la Renault de a fuziona cu Alianța Fiat-Chrylser.

Publicația Financial Times citează mai mulți angajați din cadrul Alianței care afirmă că departamentele comune nu au mai primit proiecte noi de câteva luni. În plus, un birou care avea rolul de a gestiona activitatea curentă a Alianței a fost desființat, iar mai mulți directori executivi și angajați ai departamentelor pentru vehicule comerciale și-au pierdut locurile de muncă.

Pe parcursul ultimelor ani, Ghosn a creat o structură complexă prin care a unificat departamentele de achiziții Renault și Nissan cu scopul de a reduce costurile, însă problemele pe care acesta le are cu justiția din Japonia au condus la apariția acestor sincope în relația dintre cei doi parteneri.

Sursa citată menționează că șefii Renault se vor întâlni cu omologii de la Nissan în Japonia pentru a discuta inclusiv despre aceste probleme.

Interesant este că, în ciuda acestor probleme, Alianța Renault-Nissan a anunțat joi semnarea unui parteneriat pe termen lung cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu mașini autonome. Pentru început, parteneriatul vizează testarea unor prototipuri autonome în Franța și Japonia, înainte ca proiectul să fie extins la nivel global.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru