Tesla a livrat 367.500 de mașini în 2019: creștere de 50% în comparație cu 2018

de Paul Cosma
Sambata, 04.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat un record de livrări și producție pentru ultimul trimestru din 2019. Astfel, livrările constructorului american au totalizat 367.500 de mașini în anul ce tocmai a trecut, cu 50% mai mult comparativ cu 2018.

Al patrulea trimestru din 2019 a însemnat o producție de 105.000 de vehicule pentru Tesla, în timp ce livrările au fost de circa 112.000 de unități.

Model 3 a ajuns la 92.550 de clienți, în timp ce restul de 19.450 de unități au fost înregistrate în dreptul Model S și Model X.

Potrivit datelor oficiale, producătorul american a livrat un total de 367.500 de mașini electrice în 2019, cu 50% mai multe decât în 2018.

Tesla a anunțat că va continua extinderea producției atât în Statele Unite, cât și la noua uzină din Shanghai, acolo unde primele 15 exemplare au fost livrate către angajații companiei.

Via Tesla

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Dacă geneza Teslei ar fi fost consemnată oriunde altundeva pe Glob – nu în SUA – m-aş fi simţit absolut indiferent. Aşa însă, ori de câte ori văd (involuntar, desigur) sintagma “producător AMERICAN” (sublinierea mea), se lasă un prea amar gust pe limba inimii mele…Nici măcar certitudinea că Triada clasică din Detroit merge pe aceeaşi cale nefastă nu mă poate consola, Tesla fiind dedicată exclusiv e-hipnozei (pe mine, unul, nu mă înşală oferta diversă a firmei privind “energiile alternative/regenerabile”).
    10 14
  • Ca sa punem lucrurile in perspectiva. Mercedes au lansat EQC de cateva luni de zile. Pe luna Noiembrie au vandut in Germania exact 19 unitati. Per total, de la lansare si pana acum au ajuns la cifra fabuloasa de 55 de masini vandute.

    Cred ca e tot mai clar de ce nu vin inca in America de Nord. Si e tot mai clar avansul tehnologic enorm pe care il are Tesla la ora actuala. Iar faptul ca reteaua de incarcare, comparativ cu Tesla, e inexistenta, nu ajuta nici atat.

    Mi-ar pare foarte rau sa-i vad cu burta in sus dupa vanzarile astea. Situatia e cu atat mai urata cu cat daca isi intrerup dezvoltarea de masini electrice, se pun singuri intr-o pozitie de recuperare fata de concurenta. Daca, pe de alta parte, investesc masiv si nu au vanzari, e si mai rau, pentru ca nu pot sustine la nesfarsit pierderi pe ani de zile cum a facut Tesla in ultimii 10-15 ani.

    Chiar nu m-am asteptat sa le mearga atat de rau la masinile electrice.
    12 2
  • @zarnesteanu Mercedes EQC ,vanzarile in Europa pe Septembrie-212buc
    Octobrie-271buc. de pe http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/mercedes-benz/mercedes-benz-eqc/
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru