Tesla anunță detalii despre producția SUV-ului electric Model Y: va începe în 2020 și va avea 75% componente comune cu Model 3

de Daniel Popescu
Vineri, 01.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla anticipează că producția de serie a SUV-ului electric Model Y va începe în 2020, iar costurile vor fi reduse ca urmare a faptului că 75% dintre componente vor fi comune cu cele ale lui Model 3.

În raportul financiar pentru ultimul trimestru al anului, în care a anunțat datele de producție pentru 2018, Tesla a oferit câteva detalii noi despre Model Y, SUV-ul electric pe care intenționează să-l lanseze pe piață în cursul anului 2020.

Constructorul american va începe pregătirile la uzina în acest an cu scopul ca producția de volum să demareze în cursul anului 2020.

"În acest an vom începe pregătirile pentru Model Y pentru a atinge un volum de producție până la sfârșitul anului 2020, cel mai probabil la uzina Gigafactory 1", menționează Tesla într-un comunicat.

Potrivit unor informații anterioare din presa internațională, versiunea de bază a lui Model Y va avea un preț de pornire estimat la 35.000 - 40.000 de dolari. Tesla nu oferă încă indicii despre preț, însă menționează că SUV-ul electric va împrumuta 75% dintre componentele lui Model 3, ceea ce înseamnă că va avea un cost de producție mai mic.

"Întrucât Model Y va fi construit pe platforma lui Model 3 și este desenat astfel încât să împartă 75% dintre componente cu Model 3, costul producției lui Model Y ar trebui să fie semnificativ mai mic decât al liniei de asamblare pentru Model 3 de la Fremont, iar producția ar trebui să crească într-un ritm mai alert", mai precizează Tesla.

Potrivit unor date neoficiale, Model Y ar urma să fie disponibil doar în versiune cu tracțiune integrală, în timp ce autonomia minimă va fi de 400 de kilometri.

Cel mai probabil, valoarea a fost calculată conform standardului american EPA, ceea ce înseamnă că versiunile europene vor avea o autonomie oficială ceva mai mare.

Pe de altă parte, Model Y ar urma să aibă nivelul 4 de autonomie încă de la lansare și să folosească sistemul Autopilot cu camere video și radar.

Via Tesla

Comentarii (2)

  • mircea badea
    ar trebui sa le fie rusine sa faca electrica suv. cum salvezi planeta cu libarci inutile?
    3 5
  • ACE - Craiova
    La pretul de cca. 35.000-40.000 EURO ar fi un concurent IMBATABIL al HYUNDAI Kona EV si KIA e-Niro, avand in plus fata de acestea, tractiunea 4x4....autonomia ar fi insa apropiata (425-450 km in ciclul WLTP).
    Foarte probabil - asemenea celorlalte modele TESLA -si Model Y va obtine tot 5 stele la testele de siguranta.
    Nu se stie - INCA- volumul portbagajului la TESLA Model Y. Daca va avea peste 450 litri va depasi valoarea din cazul KIA e-Niro.....
    Pentru evolutia EV Model Y ar putea fi VARF DE LANCE in intreaga lume....
    CONCURENTA FACE FOARTE BINE CUMPARATORILOR.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru