Tesla face istorie: a ajuns la cinci milioane de mașini asamblate

de Silvian Irimia
Joi, 21.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a ajuns la un moment foarte important în istoria sa și, de ce nu, a automobilului electric. De pe linia de producție a companiei americane a ieșit mașina cu numărul cinci milioane.

Ascensiunea popularității Tesla a fost de-a dreptul remarcabilă în ultimii trei ani, mulțumită gamei de vehicule electrice în continuă expansiune. Ca să vă oferim un context al performanței, Tesla a avut nevoie de un deceniu pentru a ajunge la primul milion de mașini realizate. Iar acum se mândrește deja cu 5.

Asta pentru că, din 2020, vânzările au explodat. În doar 18 luni, compania americană a depășit două milioane, a atins vârful de trei milioane în doar 11 luni și a ajuns la cifra de patru milioane de vehicule șapte luni mai târziu.

Mașina cu numărul magic de cinci milioane a fost o Tesla Model 3, vopsită în alb. Cu doar două săptămâni în urmă, fabrica Tesla din China a sărbătorit și ea asamblarea mașinii cu numărul două milioane.

Tesla afirmă că uzina din China produce anual peste 750.000 de exemplare, dar zvonuri din industrie sugerează ca ar putea produce în secret aproape un milion de unități. Astfel, uzina chineză este bijuteria coroanei în imperiul de producție Tesla.

Fabrica din California coordonează producția pentru Model 3, Y, S si Model X, având o capacitate de producție anuala de 650.000 de unități.

În același timp, fabrica din Berlin are o capacitate de 375.000 de unități/an, iar cea din Texas de 250.000 de mașini/an.

În trimestrul trei, Tesla anticipează o ușoară scădere a producției din cauza unor lucrări de modernizare desfășurate în diverse uzine. Totuși, se preconizează că numerele de producție vor depăși pragul de șase milioane la începutul anului 2024, când Cybertruck va intra pe linia de asamblare.

Comentarii (6)

  • Felicitări Tesla pentru aceasta reușită… chiar dacă momentan nu doresc o Electrica, este de apreciat ce au reușit sa facă. Sa vedem cum încheie anul, faza cu modernizările îmi dă de înțeles altceva… si anume ca trebuie sa producă si modele care nu erau planificate in acea fabrica, cele planificare inițial nu se vând, deci nu au ce produce…vom vedea.
    Ce nu mi clar este când încep vânzările la cyber truck… abia aștept sa văd pe străzi, bănuiesc ca doar oameni din înaltă societate vor cumpara așa ceva, toți cocalari încă se bat pe BMW-uri “importate”, nu?
    Ar fi o ocazie buna Haloween-ul, no trebuie mult mascat sa arate de “groază” ;)
    3 3
  • Banditos
    modernizarea este urmarea NEplanificarii productiei

    WHAAAAT ????????
    1 1
  • Banditos, poate este prea mult pentru tine.., deșii cred ca te-ai “aruncat” fără sa gândești. Nu “modernizează” nimeni o fabrică auto in nici 5 ani de când ii dă drumul si culmea… fabrici care au fost ridicate in slăvi pentru nivelul mare de automatizare si nivelul tehnologic avansat.
    Deci da, bănuiesc ca nu au vânzări pe modelele S si X… iar unde le fabrica nu pot produce 3 si Y fără aceste “modernizări”. Asta cred eu… dar este doar o bănuială pentru că recunosc un model (pattern) deja existent.
    Toți fac ajustări si îmbunătățiri si de aceea exista 2-4 săptămâni de concediu/an… in acele perioade se fac modificările respective. Este greu (foarte greu, dacă nu tembel) sa oprești fabrici care au costuri de milioane pe zi pentru modernizări… ai înțeles? Si cum după electrice se aștepta mai mult de un an (nu-i așa?), prioritatea este producția… acuma fiecare crede ce vrea.
    De la Musk avem chestii geniale, dar si abureli cât cuprinde. Mulți din cei care au luat-o cu crypto au fost “ajutați” de gargara lui Musk… pana la urma este problema fiecăruia ce face si de cine se lasă influențat, Musk doar se da in spectacol si asta unii vând pentru că omul este popular ;)
    PS Tesla ar trebui sa “scrie” viitorul… istoria o scriu “dinozauri” ;)
    2 0
  • Cenzurează -mă iar
    Unde sunt pârțâi de fum diesel consacrați pe acest site ?
    Să continue cu denigrarea electricelor... înapoiații !!
    0 3
  • oricine
    Tesla are cea mai avansată tehnologie în domeniul mașinilor electrice cu voia sau fără voia detractorilor. Iar industria creată de Musk din nimic întrece orice imaginație.
    0 0
  • Sa cenzureze ce? Ai auzit de mașini electrice si gata… dacă nu ai electrică ești înapoiat. Viața ta de pana acum a fost posibila pentru ca dieselul-ul a produs mâncarea… si încă o va mai produce mulți ani de acuma in colo… te rog să mănânci doar mâncare “avansată” si sa accesezi doar servicii “avansate” produse doar cu electrice care au consumat energie regenerabilă… Stai in ipocrizie, dar nu te aștepta sa te aplaude cineva.
    PS ce anume te jignește si te deranjează de cei care folosesc diesel? Cine ești si ce ai făcut sa ai dreptul sa etichetezi pe cei care folosesc diesel intr-un mod absolut ipocrit si nesimțit?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru