Tesla Model S - 681 kilometri cu o singură încărcare

de Sebastian Toma
Vineri, 14.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un client Tesla a reuşit să parcurgă 681 kilometri cu o singură încărcare, depăşind cu peste 200 kilometri autonomia anunţată de constructor.

Esential 250 kilometri reprezintă autonomia versiunii de bază a lui Tesla Model S.
Un Tesla Model S a fost condus 681 kilometri cu o singură încârcare, anunţă TreeHugger.com. Recordul de autonomie le aparţine lui David şi Adam Metcalf, tată şi fiu, care au reuşit să parcurgă această distanţă la bordul unui Model S nemodificat, echipat cu acumulatorul de 85 kWh. Singurul element diferit de standard a fost presiunea din anvelope, care a fost mai mare faţă de recomandările constructorului. De asemenea, cei doi au circulat cu aerul condiţionat oprit, iar geamurile laterale au fost deschise doar câţiva centimetri, pentru a aerisi interiorul.

Elon Musk, preşedintele şi fondatorul Tesla Motors, a scris un tweet pentru a-i felicita pe cei doi, pe când George Blankenship, vicepreştedintele Tesla Motors, i-a sunat să-i felicite. Cei de la Guinness au fost înştiinţaţi din timp de tentativa de record a lui David şi Adam Metcalf, dar reprezentanţii organizaţiei spun că au aprobat tentativa, dar au nevoie de patru până la şase săptămâni pentru a evalua dovezile, care vor fi sprijinite de Tesla Motors.

Potrivit estimărilor celor de la EPA, versiunea de top a lui Tesla Model S are o autonomie de 465 kilometri cu o încărcare completă, cu doar 15 kilometri mai mică decât cea anunţată de oficialii mărcii.

Versiunea Model S cu cea mai mică autonomie poate parcurge 250 de kilometri cu o încărcare completă, anunţă cei de la Tesla. Unitatea de măsură utilizată de EPA pentru a anunţa autonomia unui model este MPG-ul (mile per galon). În cazul vehiculelor electrice, este folosită unitatea MPGe, care compară distanţa parcursă de un vehicul electric cu echivalentul în energie al unui galon (3.78 litri) de benzină. În cazul de faţă, Tesla Model S echipat cu acumulatorul cel mai mare pus la dispoziţie, de 85 kWh, are o clasificare de 89 MPGe.

Via TreeHugger.com

Comentarii (4)

  • deci se poate........si mai mult.....
    cred ca e timpu ca masinile electrice sa isi intre in drepturi
    25 5
  • vali86
    eu sunt curios cum se comporta bateria de la -5 grade in jos , la -30 nici nu imi imaginez
    10 8
  • asta este masina de vara; ce faci cu Tesla cand te prinde viscolul in Romanica?
    3 7
  • Krisztian
    Faci exact ce faci si cu motorina...o incalzesti....mare lucru
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru