Tesla Model X a adunat 20.000 de comenzi la o săptămână de la prezentarea oficială

de Mircea Meșter
Miercuri, 07.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un SUV electric de peste 80.000 de euro construit de o companie care acum 10 ani nu exista poate părea o tâmpenie. Nu şi în cazul lui Tesla Model X, care promite să devină un hit absolut.

La fix o săptămână de la prezentarea oficială, primul SUV din istoria mărcii Tesla se dovedeşte un succes. Iar dacă aveaţi în continuare dubii legate de faptul că maşinile electrice pot fi vândute pe pieţele lumii, e un moment bun să vă răzgândiţi: compania condusă de vizionarul Elon Musk a reuşit să adune 20.000 de precomenzi pentru noul său model.

E adevărat că vorbim de comenzi cumulate în cei doi ani de la anunţul oficial prin care Elon Musk dezvăluia că Tesla va prezenta un SUV denumit Model X. Cu toate acestea, însăşi lista groasă de comenzi venite înaintea dezvăluirii acestui model sau a caracteristicilor sale tehnice este o dovadă serioasă a faptului că un SUV care va fi lansat la un palier de preţ demn de zona premium a pieţei poate fi o surpriză plăcută. Dacă adăugăm în ecuaţie faptul că acest SUV este 100% electric, lucrurile devin şi mai interesante.

Partea interesantă este că, spre deosebire de listele clasice de aşteptare cu care se laudă de multe ori mărcile "clasice", în cazul lui Tesla Model X vorbim de precomenzi cu avans de 5000 de dolari, deci de comenzi care au şanse majore să se finalizeze printr-o achiziţie.

Vă reamintim că Tesla Model X beneficiază de un motor care-i permite în versiunea sa superioară performanţe care-l prezintă drept cel mai rapid SUV din istorie: 3.2 secunde pentru 0-100 km/h.

Autonomia maximă a lui Tesla Model X este de 413 kilometri.

via l'Argus

Comentarii (13)

  • Defapt, ii tot o tampenie. Numa fanboii Tesla au facut comanda. Toti abia asteapta sa-si arate devotiunea fata de dumnezeul lor Elon Musk.
    5 31
  • @sam93
    cand ai sa pui doua paie unul peste altul sa ne spui si noua
    18 3
  • Sam93, simplu, sunt niste masini geniale, sa nu crezi ca le cumpara pentru ca sunt obligati cu pistolu la tampla de elon musk sau sunt manipulati de iluminati, hai sa fim seriosi
    23 12
  • Exact asta ii problema, fanii Tesla au devenit o secta. Pana si Road and Track si Autoblog au scris despre asta. Nu o sa gasesti fan base mai dedicat si care sa venereze CEO-ul companiei mai mult.
    7 18
  • Un om hotarit, acest Elon Musk. Si serios. Care conduce o firma care a realizat ceva intr-adevar util omenirii, dupa parerea mea.
    15 10
  • Nu prea seamana a SUV.
    E un fel de van cu alura coupe
    13 2
  • Cam urata

    Ca la tara ! Seamana cu o copaie pusa la uscat ! Pentru cine nu stie o copaie e o albie, o troaca dintr-o singura bucata in care-ti lasi jegul ...
    15 16
  • qwerty
    Tesla reprezinta o palma data tuturor celorlalti producatori auto care ziceau ca masinile electrice sunt stupide, mai ales celor de la GM care ziceau ca nu au viitor si ca nu exista cerere in piata pentru asa ceva.
    10 11
  • E FOARTE frumoasa ! Simpla, dar eleganta ! Nu poti decat sa iti doresti drumuri bune, ca in..alte tari !
    11 9
  • Nu e urâtă, e ok, e chiar plăcută ochiului. Dar, la fel cum spunea Cyrus, arată mai mult a van cu valențe sportive, decât a SUV.

    În poze cel puțin, garda la sol e ridicol de mică. Înțeleg că SUV-urile nu prea merg în off-road, dar măcar, tradițional, oferă o gardă la sol mare.

    Da, și pe mine mă obsedează divinizarea unora a lui Elon Musk. La fel cum mă enervează românii needucați care nu știu altceva decât Volkswagen sau BMW. Dar, toate mărcile astea 3 fac mașini excelente. Da, VW face mașini excelente calitativ cu tot cu minciunile lor. Ăsta e adevărul.
    5 6
  • qwerty
    @Moldovean, similar Model S ului, are garda la sol reglabila prin simpla apasare a unui buton touch. In plus, aceasta functionalitate e legata de GPS si masina tine minte unde ai marit garda. A doua oara cand treci prin acelasi loc garda se mareste automat sa nu mai stai sa cauti butonul.

    Eu personal nu cred ca lumea cumpara masini de $130.000 doar pentru ca il divinizeaza pe Elon Musk ci mai degraba le cumpara pentru ca sunt singurele masini electrice care functioneaza in lumea reala si pe distante lungi. Sa nu uitam ca Europa de vest si SUA au infrastructura de incarcatoare buna iar incarcatoarele dau autonomie de aprox 300 km in 30 min. O pauza de 30 min e suficienta pentru o pauza de masa de ex. Rareori stai dupa masina sa se incarce.
    9 5
  • @qwerty

    Nu știam. E chiar impresionantă opțiunea asta.
    8 4
  • Urat cu spume ! Pontiac Aztek renascut...mda americanii si designul...
    mai gaseste cativa excentrici si-n Romania...pana cand vine vorba de bani...atunci se orienteaza spre o germana, frantuzeasca sau japoneza
    Americanii nu stiu sa faca masini, toti o stiu in subconstientul lor.
    Esecul socant al GM si "bailout"-ul rusinos cu ani in urma se pare ca-i apa de ploaie pt unii. Startup-uri, scandaluri, faliment.. istoria are darul de a se repeta
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru