Tesla nu va avea suficiente baterii pentru producția lui Model Y: "Una dintre opțiuni este să producem acumulatori în China"

de Daniel Popescu
Marti, 14.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Panasonic avertizează Tesla că nu va avea o capacitate de producție de baterii suficient de mare pentru a ține pasul cu producția noului SUV electric Model Y. Una dintre opțiuni este producția de baterii în China.

La jumătatea luni martie, Tesla a prezentat primele imagini și informații despre Model Y, un SUV electric despre care afirmă că va fi disponibil pe piața americană de la sfârșitul anului viitor, înainte de a ajunge și în Europa în cursul anului 2021.

Planurile ambițioase ale lui Elon Musk se lovesc însă de o problemă majoră: partenerii de la Panasonic, principalul furnizor de baterii al constructorului american, trage un semnal de alarmă cu privire la dificultatea de a produce un număr suficient de acumulatori în cazul în care planurile celor de la Tesla vor fi respectate.

În acest context, oficialii Panasonic sugerează că una dintre soluții ar fi ca Tesla să producă baterii și în China. "Stocurile de baterii vor fi epuizate dacă Tesla începe să vândă Model Y și să-și extindă afacerile anul viitor. Ce vom face atunci? Este unul dintre subiectele de discuție cu Tesla, inclusiv producția în China", a declarat Kazuhiro Tsuga, CEO-ul Panasonic.

Dacă cei doi parteneri nu vor găsi o soluție, este posibil ca Tesla să fie nevoită să amâne startul producției lui Model Y.

Cu un design exterior și interior preluat în mare parte de la Model 3, Model Y va fi disponibil în 4 versiuni, dintre care 3 vor avea tracțiune spate, iar una tracțiune integrală prin intermediul a două motoare electrice independente plasate pe cele două punți.

Cea mai generoasă versiune va oferi o autonomie de 540 de kilometri (WLTP) pentru un preț de circa 55.000 de euro pentru piața europeană.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • Eu nu inteleg un lucru. De ce au scos Model 3 intainte de Model Y? Eu cred ca SUV-ul asta o sa rupa tot la vanzari, cu atat mai mult cu cat va avea un pret rezonabil, in zona lui Model 3.
    3 2
  • Edrany
    Ca sa apuce sa vanda si ceva Model 3?
    2 2
  • stefan
    bine ca nu te ocupi de vanzari ca vindeai....nema. adica tu intrebi de ce nu au scos intai o masina mai scumpa? lol.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru