Tesla pregătește două modele noi: primul dintre ele este SUV-ul compact Model Y, dezvoltat pe aceeași platformă ca Model 3

de Daniel Popescu
Marti, 14.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va lansa două modele noi în următorii doi ani, iar primul dintre ele va fi un SUV compact numit Model Y care va fi dezvoltat pe o platformă similară cu Model 3 și va avea uși cu deschidere în formă de fluture, la fel ca Model X.

Tesla nu a început încă producția de serie pentru noul Model 3, însă se gândește intens la viitorul apropiat și pregătește deja două noi modele care să improsapateze actuala gama, potrivit unor informații dezvăluite de publicația Autocar.

Primul pe listă este Tesla Model Y, un SUV compact care va fi dezvoltat pe aceeași platformă ca Model 3, dar care va avea deschiderea ușilor în formă de fluture, la fel ca Model X.

Primele informații indică un preț de comercializare ușor mai ridicat decât în cazul lui Model 3, dar semnificativ mai mic decât cele practicate pentru Model S și Model X. Asta chiar dacă Model Y va avea, cel mai probabil, un acumulator mai mare decât cel care va fi disponibil pe Model 3, prin prisma dimensiunilor și spațiului ceva mai generoase.

Urmareste Automarket
Prezentarea oficială a noului model ar urma să aibă loc undeva în cursul anului viitor, în timp ce producția va începe până la sfârșitul lui 2018. Rămâne însă de văzut dacă planurile actuale ale celor de la Tesla sunt realiste, în condițiile în care compania trebuie să onoreze peste 300.000 de precomenzi pentru Model 3, în condițiile în care producția anuală actuală este de circa 76.000 de unități.

La fel ca toate modelele realizate începând din toamnă anului trecut, Model Y va fi echipat hardware cu sistemul de conducere autonomă, alcătuit în principiu din 8 camere video și 12 senzori ultrasonici, însă acesta va putea fi utilizat efectiv doar în regiunile în care autoritățile vor permite acest lucru.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Tesla e pe ducă din păcate. Divizia de automobile, desigur. Nu vor rezista concurenței care, de anul viitor, va avea mașini full sau parțial electrice la prețuri muult mai scăzute.
    8 12
  • de cand Kim Jong-un lucreaza la Tesla?

    orizonturile uzinei sunt albastre iar primava vine peste campuri si peste vai. Doar productia la hectar cam ramane in urma planului cincinal

    pai ce facem tovarashe Musk...umblam cu cioara vopsita?
    9 11
  • vianule, ai comiso rau de tot, sa vezi cate manutze rosii iti vor da fab-boys electrice.
    din partea mea ai un verde, care e mai verde decat asa zisa masina verde, cu baterii utilizand metale rare si scumpe, scoase din strafundurile pamantului de munca sclavilor din RDC si a chinezilor de langa lacul Baotou.
    8 10
  • @TheArrogantOne...ms :)

    faza e ca sunt fan electrice...care pot si de la Volvo :))
    4 8
  • De prin 2008 se tot zice ca Tesla e pe moarte. Era si un site cu un cronomentru care mergea invers Tesla Death Watch (parca) in care "expertii" nu aveau altceva mai bun de facut decat sa explice de ce compania e ca si intrata in faliment. 9 ani mai tarziu Tesla merge bine si site ul a disparut.
    11 1
  • neaNelu
    @vianu

    Nu mor caii cand vor cainii... numai ''experti'' pe aici!! Tesla va ajunge departe! Concurenta e mult in spate,doar GM ar putea in viitor sa-i puna probleme.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru