Tesla va dubla rețeaua globală de puncte de încărcare în 2019: americanii vor să lanseze o versiune mai rapidă de Supercharger

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că Tesla va dubla rețeaua globală de Superchargere în cursul anului 2019, atunci când va lansa și o versiune nouă care va permite o încărcare mai rapidă a mașinilor electrice.

Tesla are în prezent o rețea de 1.390 de stații de încărcare la nivel global cu un număr total de circa 11.400 de Superchargere.

Compania își stabilise ca obiectiv să ajungă la circa 18.000 de Superchargere până la finalul acestui an, însă șansele să-și îndeplinească tinta sunt minime. Chiar și așa, CEO-ul Elon Musk anunță un nou obiectiv ambițios pentru anul 2019, când rețeaua ar urma să-și dubleze numărul de Superchargere, ceea ce ar însemna să ajungă la circa 23.000 de Superchargere.

"Rețeaua Tesla Supercharger își va dubla capacitatea până la sfârșitul anului viitor. Așteptați-vă să acoperim între 95% și 100% din populație în toate piețele active", a precizat omul de afaceri pe contul de pe rețeaua de socializare Twitter.

Pe harta de pe site-ul său oficial, Tesla menționează că va inaugura "în curând" Superchargere la București, Galați și Craiova, însă această informație a fost făcută publică pentru prima oară în 2015.

Pe de altă parte, Musk a confirmat că Tesla va lansa o nouă versiune de Supercharger în prima parte a anului viitor, iar aceasta va permite o încărcare mai rapidă a modelelor sale.

"Versiunea a treia de Supercharger, care va fi lansată în prima parte a anului viitor, va încarcă mașinile mult mai rapid", a mai precizat Musk.

Anterior, Musk a anunțat că noua versiune de Supercharger va permite o încărcare cu 250 kW, de circa două ori mai rapidă decât viteza de încărcare suportată de actualele modele din gama.

Constructorii rivali încep deja să dezvolte modele mai performante decât actuala generație de Supercharger. Audi e-tron va permite încărcarea bateriei cu 150 kW, în timp ce Porsche Taycan, care va fi lansat anul viitor, va fi primul model cu încărcare cu 350 kW.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru