Feedback

Tesla va începe livrările lui Model Y în luna martie: constructorul a transmis primele notificări către clienți

Publicat Marti, 25.02.2020
de Paul Cosma
Comenteaza 10
Tesla va începe livrările lui Model Y în luna martie: constructorul a transmis primele notificări către clienți - Poza 1
Livrările SUV-ului electric Tesla Model Y vor începe în Statele Unite în luna martie, cu jumătate de an mai devreme decât planificarea inițială. Tesla a transmis deja primele notificări către clienți, care își pot alege data livrării.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
De regulă, Tesla nu își respectă planurile pentru lansările de modele noi, însă SUV-ul electric Model Y este prima excepție de la această regulă.

După informațiile neoficiale privind începerea livrărilor în februarie, Tesla a anunțat că primele livrări Model Y vor fi făcute în luna martie.

“Felicitări! Noul tău Model Y este gata de livrare în martie 2020, se arată în mail-urile trimise unor clienți de către constructorul american. Următorul pas este ca proprietarii să-și aleagă o dată de livrare, pentru ca mașina să ajungă în posesia lor.

Pe piața europeană, Model Y va ajunge abia în 2021 și va fi disponibil inițial în trei versiuni, dintre care cea mai accesibilă costă 58.000 de euro și oferă o autonomie de 540 kilometri. Versiunea cu tracțiune integrală este disponibilă pentru 62.000 de euro și oferă o autonomie de 505 kilometri, în timp ce varianta de performanță promite o autonomie de 480 de kilometri și necesită 70.000 de euro.

Via Electrek


Comentarii (10)

 • ACE - Craiova
  Sa-i creasca sau sa-i scada valoarea firmei?!

  La TESLA, deocamdata vedem ca merge, DOAR IN SUS.....

  Vrem si noi in Romania: reprezentanta, statii de incarcare, service-uri precum si preturi cat mai accesibile pentru clienti!!!!
  19 6
 • Datele privind autonomia trebuie actualizate deoarece:

  Tesla Model Y Performance AWD obține autonomia oficială de 315 mile (506,8 km) EPA - insideevs.com 05.02.2020

  https://insideevs.com/news/397072/tesla-model-y-epa-range/

  Autonomia in ciclul de testare EPA este cu cca 10% mai mare decat cea ciclul WLTP, ccea ce ar insemna ca, in ciclul WLTP, autonomia ar putea ajunge la circa 540-550 km!
  13 5
 • kilovacile
  cum, ace si edikk nu au primit inca notificarile ?! in locu lu musk ii si cadoriseam cu cite o tesla la cita e-zombificare emit.
  eventual tesle cyberdrac sa nu le incapa nici in curte.
  11 14
 • andrei
  ei lasati, lasati, ca nici cu fanii diesel de pe aici nu mi-e rusine, ce mai abereaza. in fond nu e vina unora ca automarket pune stiri cu electrice. desi sa fii batut in cap sa nu pricepi ca lucrurile spre electrificare se indreapta. vom vedea pana cand.
  deci mai usor cu pianul ala.
  14 4
 • cu tesla in c..ap
  Sa nu il uitam si pe ala care umba toata ziua cu Dumnezeu in gura, ca numai stii daca asta e site cu masini sau despre sfinti, dumnezei si draci
  12 5
 • Salut, salut, am venit.

  Ce să spun, nu vă stresez.

  Tesla au dublat suprafaţa unei fabrici din USA, dar nu este vorba de zona unde fabrică modelul Y ! Se pare!

  Se speculează că ar fi pentru semi truck şi cyber truck.

  Oricum ultimele două piese sunt
  MAŞINA DE MARFĂ DE ORAŞ (tipic Fedex, DHL în SUA) care ar avea o piaţă imensă !!!
  Vorbim de zeci de miliarde de dolari!

  Şi noul roadster.

  Nu am idoli, nu cred în persoanele super fantastice, etc dar să produci cu un an mai devreme un model, ce să mai, sunt imbatabili !

  Adaug:
  - Tesla solar roof vers 3 - NU fac faţă comenzilor!
  (Nu se mai cheamă Solar City cu Tesla, panourile sunt de fapt LG care sunt din cele mai bune de pe piaţă)

  - Power wall vers 2 - NU fac faţă comenzilor
  Cererea este imensă, nici măcar promotorilor youtube nu reuşesc să le găsească produse pentru implementare şi documentare

  - Starlink deja au trimis în spaţiu mulţi sateliţi (câte 6-8 la fiecare lansare!!!) cu.... RACHETELE PROPRII (NASA şi ruşii se uită de pe tuşă !!)
  şi vor fi deja operaţionali... OCTOMBRIE în ACEST AN!

  Este ceva incredibil !

  Nu îmi place să laud, cu greu o fac, dar sunt incredibili.

  Şi nu numai că sunt soluţii noi, etc dar TOATE sunt soluţii gen DISRUPTION !

  Aduc nu o evoluţie ci o revoluţie !
  Fiecare dintre ele.

  De exemplu: panouri solare plus power wall poţi avea curent fără să fii în zona de utilităţi.
  Deci pa!

  Maşina electrică o încarci acasă şi dacă mergi numai în oraş, nu vezi nicio benzinărie / staţie de încărcare publică adică - niciodată

  Starlink poţi avea internet unde nu ai wireless sau semnal 3G, 4G etc

  Am uitat Hyperlink unde momentan parcă stagnează pentru că aici clienţii sunt guvernele state sau federal
  Dar când va lua avânt vor transporta minim 25% din tot traficul aerian de astăzi prin hyperloop.
  Ei nu stagnează cu cercetarea unde deja au prezentat noul mega sistem de forare tuneluri, mult evoluat peste cel care a făcut tunelul de sub canalul mânecii! Stagnează doar la implentarea unui traseu.


  Dacă s-ar băga şi în încalzirea / răcirea clădirilor cred că deja vor atinge cele mai importante aspecte ale vieţii în logistică şi rezidenţial cu amprentă de carbon.

  Atât a mai rămas, în rest le au pe toate.
  11 3
 • ACE - Craiova
  Costurile bateriilor de acumulatori ale companiei Tesla au atins 158,27 USD/kWh, în anul 2019 - insideevs.com 25.02.2020

  Practic aceste costuri ale Tesla privind bateriile au scazut cu 40% in doar 4 ani (de la 260 USD/kWh în anul 2015 la 158,27 kWh, in anul 2019

  Vezi:

  https://insideevs.com/news/400529/tesla-battery-costs-dropping/
  9 2
 • Pe zi ce trece am tot mai mult impresia ca @edikk e doar un algoritm, inca perfectibil, care culege comentarii de pe site-uri si le face un rezumat, tot perfectibil, aici pe AM.

  Ce ma sperie cu adevarat e ca imi dau seama cat de mult timp ard pe internet iar viata trece pe langa mine. Daca as scrie doar jumatate cat o face individul asta, tot ar fi groaznic. La un moment dat, cu cat vorbesti mai mult, cu atat devii mai subtire in continut, mai tracasant si enervant. Ca si cum ai o melitza langa tine care toaca fara oprire. Idem pentru @fan skoda, daca nu cumva e tot el.
  7 3
 • @zarna alţii fumează, alţii citesc cărţi beletristică, eu citesc ştiri despre mediu

  După ce zăpezile copilăriei mele au dispărut complet, după ce verile au devenit arzătoare la propriu, am început să citesc despre mediu.

  Este incredibil cât de proşti suntem ca omenire şi cât de lacomi, în general.

  Şi scriu până când am chef.
  1 4
 • A observat toata lumea ca scrii cand ai chef (si cand n-ai). Poluarea nu este doar sub forma de noxe. Continua sa te documentezi.
  2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru