Tesla va introduce noi funcții autonome pentru Autopilot: lansarea este programată pentru luna august

de Daniel Popescu
Marti, 12.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că va introduce o nouă serie de funcții autonome pentru Autopilot în luna august, în cazul în care compania va primi la timp toate aprobările necesare.

Sistemul Autopilot oferit de Tesla pe modelele sale va primi o actualizare majoră în luna august, când va ajunge la versiunea 9.0.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Elon Musk pe rețeaua de socializare Twitter, iar omul de afaceri a oferit și câteva detalii despre îmbunatățirile promise. Astfel, Autopilot 9.0 va include o serie de funcții autonome care vor fi integrate în pachetul Full Self-Driving Capability.

Acest pachet a fost anunțat încă din octombrie 2016, iar clienții îl puteau achiziționa pentru 3.000 de dolari, chiar dacă la lansare nu erau încă active numeroasele sisteme autonome promise. "Până acum, resursele Autopilot au fost concentrate aproape integral pe siguranță. Cu versiunea 9 vom începe să activăm funcții de condus autonom", a explicat Musk pe Twitter.

Totuși, Musk a admis că data lansării depinde în mare parte și de "validarea software-ului și aprobările instituțiilor de reglementare", ceea ce înseamnă că disponibilitatea serviciului ar putea fi amânată.

Opțiunea Full Self-Driving Capability presupune instalarea a patru camere video și a 12 senzori, iar Tesla susține că echipamentul hardware este suficient pentru a permite un condus complet autonom atunci când legislația va permite acest lucru.

Totuși, experții afirmă că tehnologia pe care o instalează constructorul american nu este potrivită pentru dezvoltarea sistemelor autonome.

Astfel, camerele video o rezoluție bună, dar nu estimează precis distanțele, în timp ce radarul calculează distanțele cu precizie, însă are o rezoluție foarte scăzută.

Din aceste motive, constructorii auto care dezvoltă tehnologii autonome mizează în special pe sisteme Lidar, întrucât acestea oferă măsurători precise pentru distanțe la o rezoluție bună. În plus, spre deosebire de camerele video, Lidar funcționează la fel de bine și pe timp de noapte.

Via HybridCars

Comentarii (1)

  • .... vom începe să activăm funcții de condus autonom...

    dupa lansare, m-as baricada in casa
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru