Tesla vrea să mărească producția la uzina din Shanghai: volum anual de până la 250.000 de unități

de Paul Cosma
Marti, 10.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla vrea să mărească producția la uzina din Shanghai, astfel încât să ajungă la un volum anual de până la 250.000 de unități, potrivit unor documente citate de Reuters. Până la sfârșitul anului, Tesla își propune să livreze mai mult de 500.000 de mașini electrice la nivel global.

Autoritățile guvernamentale din China au transmis că Tesla plănuiește extinderea fabricii din Shanghai printr-o serie de investiții care să susțină creșterea producției de vehicule electrice.

Potrivit documentelor citate de Reuters, Tesla vrea să dubleze capacitatea de producție pentru unele componente ale vehiculelor sale. Americanii vor să producă la Shanghai circa 150.000 de unități Model 3 pe an.

Ulterior, capacitatea fabricii va fi mărită la 250.000 de mașini pe an, producție ce va include atât Model 3, cât și Model Y.

Până la sfârșitul anului, Tesla vrea să vândă mai mult de 500.000 de mașini electrice. În 2019, americanii au avut vânzări de 367.500 de unități, cu 50% mai mari față de 2018.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Deci fabricile auto Tesla (din SUA, Olanda si China) au produs cat fabrica Dacia din Romania!

    Bravo Dacia - este randul tau la electrice!!!!
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru