Țiriac Collection aduce mașinile sale mai aproape de pasionați: periodic, un cub de sticlă va găzdui mașini din colecție

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Țiriac Collection va organiza, începând cu luna noiembrie, o expoziție cu mașini clasice în curtea exterioară a galeriei sale. În cadrul unui cub de sticlă, care va putea fi admirat chiar și din șoseaua principală (DN1), vor fi expuse, periodic, mai multe modele istorice și unice din faimoasa colecție de automobile.

Noua zonă de expunere Țiriac Collection reprezintă o oportunitate inedită pentru pasionații auto de a admira exemplarele galeriei, bucurându-se de vizibilitatea tuturor detaliilor și unghiurilor exterioare ale autovehiculului prezentat. Astfel, periodic, în cubul de sticlă din fața complexului, va fi expus câte un exemplar al galeriei Țiriac Collection, automobilele urmând să fie selectate în funcție de importanța istorică și povestea acestora.

Această expoziție unică va debuta cu spectaculosul Auburn 852 Speedster Boattail fabricat în anul 1936, un exemplar reprezentativ pentru vremea sa. Speedster aducea prin designul său o noutate în lumea auto și anume o parte posterioară fluidă care evocă spatele unei ambarcațiuni (de aici și numele de Boat tail).

Vehiculul putea fi comandat cu o versiune supraalimentată de 150 cai putere a motorului cu 8 cilindri. Unitatea propulsa mașina la o viteză de top de circa 160 km/h. Exemplarul prezentat este o replică din anul 1970 a versiunii Auburn 852 Speedster Supercharged din 1936, ultimul an de producție al modelului original.

Este construit pe o platformă Ford și dispune de un motor V8 de origine Ford.

În paralel, galeria Țiriac Collection își va derula programul normal de funcționare, fiind deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00-19.00.

Astfel, persoanele interesate să continue incursiune în lumea și istoria auto, au posibilitatea de a vizita galeria interioară în baza biletului de acces, vizionând alte peste 170 de modele definitorii. Inclusiv exemplare care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate sau mașini exotice care evidențiază cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

via Țiriac Collection

Comentarii (3)

  • Mașini poluante bune de dat la rabla pe logane
    5 0
  • petrush
    la te cunosc de undeva, romica l-a mascarit pe pavaroti. asa e si replica asta.
    0 8
  • si o replica a lui tiriac, la volan, nu pune?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru