Galeria Țiriac Collection a împlinit 5 ani: aproximativ 80.000 de vizitatori au trecut pragul complexului începând din 2013

de Cornel Șocariciu
Joi, 15.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Țiriac Collection, prima galerie auto personală din România deschisă publicului, a împlinit 5 ani. În acest moment, peste 170 de vehicule istorice și actuale pot fi admirate în cadrul complexului aflat vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Galeria Țiriac Collection a împlinit 5 ani de la inaugurare, iar pentru a sărbători această vârstă, reprezentanții au pregătit un eveniment special. Din 2013 și până astăzi, aproximativ 80.000 de vizitatori au trecut pragul complexului amplasat pe Calea Bucureștilor nr. 289, vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În acest moment, pasionații de automobile pot admira peste 170 de modele istorice și actuale, găzduite pe o suprafață de 4.300 de metri pătrați. Totodată, o echipă de specialiști se ocupă atât de restaurarea modelelor, cât și de întreținerea acestora.

"Întotdeauna m-a fascinat această relație între om și mișcare, în special mașină și motocicletă. Când ai o pasiune și găsești mijloacele de a o pune în practică este important să o duci într-o zonă vizibilă și să încerci să o distribui. De aceea, astăzi stăm în fața acestor exponate", a declarat Ion Țiriac în cadrul evenimentului aniversar.

În cadrul galeriei Țiriac Collection, vizitatorii pot admira modele care în trecut au aparținut unor nume sonore sau care au fost premiate la nivel mondial în cadrul unor concursuri de eleganță.

Totodată, galeria găzduiește și singura colecție privată din lume în cadrul căreia sunt reunite primele șapte generații ale modelului Rolls-Royce Phantom.

Din 2017, exponatele aflate în galeria Țiriac Collection pot fi admirate și în mod virtual cu ajutorul unei aplicații pentru dispozitive mobile. Software-ul este disponibil pentru sistemele de operare iOS și Android și poate fi descărcat gratuit (App).

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00 - 19:00. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit.

Comentarii (2)

  • Am fost de 2 ori si o sa mai ma duc de cate ori am timp si drum pe-acolo. E fantastica colectia si nu stiu daca ai posibilitatea sa vezi asa ceva pe altundeva prin Europa. Am auzit pe unii ca nu se duc din cauza antipatiei pe care o au fata de colectionar , eu unul nu vad care ar fi legatura, dar pot sa le transmit ca e "pierderea" lor daca chiar sunt pasionati de automobile.
    4 0
  • Antipatia fata de Tiriac este, cred eu, din cauza ca nu il cunosc sau nu i-au auzit un interviu. L-am ascultat din curiozitate sa vad "ce ii bese mintea" si recunosc ca la final am zis: "omul asta chiar e creier". Sa fii un sportiv si om de afaceri de asemenea calibru, aduce inevitabil un mare numar de "hateri".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru