Țiriac Collection s-a îmbogățit cu două exemplare ale ediției limitate Porsche 911 Speedster

de Mircea Meşter
Joi, 28.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși este produs în doar 1948 de exemplare, Porsche 911 Speedster poate fi admirat în două variante (gri și roșu) în colecția pe care omul de afaceri Ion Țiriac o are deschisă publicului în Otopeni.

Colecția de mașini pe care Ion Țiriac o are expusă în cadrul Țiriac Collection din Otopeni s-a îmbogățit astăzi cu două exemplare ale unui model Porsche produs în serie limitată. Este vorba de Porsche 911 Speedster, asamblat în doar 1948 de exemplare.

Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor două dintre cele 1948 de exemplare Porsche 911 Speedster. Acestea sunt înseriate cu numelre 39 și 1939, ambele reprezentând anul nașterii lui Ion Țiriac.

Porsche 911 Speedster este unul dintre ultimele modele pe care Porsche le-a construit pe baza generației anterioare a modelului german. Testat de Automarket în exclusivitate națională în primăvara acestui an, 911 Speedster propune un motor aspirat de 4.0 litri care dezvoltă 510 CP și 470 Nm. Cuplat exclusiv la o transmisie manuală cu șase trepte, 911 Speedster iese în evidență prin caroseria care dezvăluie un roadster cu adevărat special: două locuri, capac din fibră de carbon pentru plafon și un design frontal inspirat din cel al versiunii radicale GT3. 

Cele două exemplare 911 Speedster se alătură în colecția lui Ion Țiriac unei linii de modele Porsche deja foarte interesante între care se numără Porsche 356A (1957), Porsche 912E (1976), Porsche 918 Spyder (2015) sau Porsche 911 R (2017).

Comentarii (14)

  • Cea mai trista colectie de masini pe care o poti vedea,e trista ca pur si simplu nu poti sa vezi masinile,stai la 2m in fata lor si nu te poti apropia sa bagi un ochi la interioare,spate,laterale.A,zicea mai demult Tiriac ca el intre un hot si un prost alege hotul,daca eram hot ii plateam biletul pe intrarea din expozitie,pana atunci,in caz ca devin ciorditor, sa se apele pe cap cu ele.
    4 19
  • @Tatraurs: incearca la Louwman Museum si apoi revino cu un comentariu!
    5 0
  • Ce ne mai place sa aruncam cu noroi asa gratuit in orice . Si cam cate colectii de acest nivel ai vazut tu @Tatraurs ca sa faci comparatii ? Ce anume e trist la faptul ca ai ocazia sa vezi sute de exemplare iconice pe care nu le-ai vazut decat probabil prin filme sau unele pe care nici prin vise nu credeai ca o sa apuci sa le vezi vreodata. Sau altele de care habar nu aveai ca au existat . Majoritatea cu o istorie fabuloasa, succint prezentata langa fiecare exponat. Si (IN PRIMUL RAND) toate intr-o stare exceptionala si de o curatenie exemplara ( atat exponatele cat si hala ). Si pentru o asemenea ocazie trebuie sa platesti o suma absolut ridicola ( parerea mea ) , 15 lei parca era ultima data. Si iata ca totusi acest nemernic/ordinar de Tiriac ( am folosit cele mai delicate epitete de care a avut parte nenea asta) isi permite sa ne ceara noua taxa ca sa intram pe propietatea lui si sa-i vedem colectia privata si ( culmea nesimtirii) nici nu ne lasa sa intram sa aruncam si noi o privire la interioare si eventual sa dam si o tura asa..
    Nu-mi place omu' deloc , ca multor altora , dar nici nu am o aversitate pt. el doar fiindca e putred de bogat. Dar pt. aceasta colectie deschisa publicului eu chiar il respect . Unde as putea sa ma relaxez mai bine intr-un weekend decat intre o mare de exponate istorice de masini , intr-un cadru civilizat si curat . Daca nu iti place acolo inseamna ca nu ai treaba cu autoturismele. Sunt super incantat de cate ori vizitez acea locatie si de fiecare data plec cu o "preferata" in minte. Ultima data m-a fermecat un Chevrolet AA Capitol Cabrio din '27 (model care a detronat Fordul pt. prima data ) cu niste roti cu spite de lemn superbe de-a dreptul. Cine in lumea asta ti-ar da acces sa atingi un astfel de exponat !!??
    18 2
  • @pipo: Te rog, nu te chinui! Nu merita! Are prea multa ura in suflet. Si pentru ca tot ai pomenit de masina preferata de acolo, si mie mi-a ramas una in suflet: Austin Healey 3000 Mk II. Mi-a placut combinatia de culori in care este vopsita dar si forma generala, joasa, sportiva (dar nu exagerat) dar si faptul ca nu pare a te izola de drum.
    3 0
  • Calingura
    De cand e lumea si pamantul, saracii mor de grija bogatilor, prostii de grija altora si calul de drum lung.

    Si daca ar fi sa fie adevarat si Tiriac sa fie un escroc de prima mana, tot este un om deosebit. Un om unic in Romania prin valoare anturajului si a realizarilor brute. Si poate cel mai important: nu se arunca in circ, nu face politica de Dambovita, nu se da in stamba.

    Si chiar daca ar fi toate cele de mai sus, colectia lui este fabuloasa. Sunt bucati din ea care sunt unice in lume (colectia de Phantom) iar pretul de 15 lei este penibil.

    Eu nu te-as lasa sa urci nici in Golful meu; pentru ca esti roman si, general vorbind, in romani nu am incredere. Tu ai lasa pulimea din care crezi tu ca nu faci parte, ca nu esti un exponat de varf, sa se suie in masinile tale scumpe si in care ai bagat sute de mii de euro pentru renovare?

    Cineva sa ii stearga contul acestui individ care nu face decat sa antagonizeze userii. Acest gica contra, simbol al societatii marunte din care facem parte azi.

    Vom ajunge sa deplangem zilele cand faceam misto de Mafia. Acel adversar inocent, pana la urma doar un tanar nevinovat, care intre timp s-a maturizat si este azi un membru de baza in comunitatea noastra (Vianu-le, sa ma ierte robotul din dimensiunea suprema, dar daca tu nu esti Mafia, eu pun 50 de beri la bataie la prima reuniune AM :))
    10 2
  • @calingura,pipo.1 Daca stai in Bucuresti si mergi des pe strada Jandarmeriei,la un moment dat o sa te blocheze niste gipane fara girofar cu gorile care ies pe geamul din spate cu bagheta reflectorizanta de crezi ca e vreun presedinte de tara bananiera si n-o sa te mai lase sa treci,n-o sa intelegi de ce pana nu-l vezi pe Tiriac la volan(mercedes superb,vechi,negru,cred ca era ponton) sau pe bancheta din spate a unei masini,pe onoarea mea daca glumesc,nu intelegeti cat sunt paznicii lui de agresivi. Va jur ca nu mananc dulce turcesc,inca o data,pe onoarea mea,jur sincer. Nu inteleg de ce,ce mare personalitate e,ce a facut de e atat de mare in stat.2-Nu sunt un sarac care moare de grija bogatilor,am alte repere in viata,nu ma intereseaza bogatia dar nu dau doi forinti nici pe tipologia omului afacerist si bogat putred cu valori diferite mie si nici pe hoti cum face el. Si nu sunt nici pulimea muritoarr de foame sau mai rau,obtuz si agresiv gratuit cum sunteti voi doi.3-Nu inteleg de unde atata agresivitate si din partea voastra,pipo,da ,are in colectie numai masini de vis,dar cu ce ma incalzeste sa vad masinile de la 2m departare si doar din fata? E ca sexul la distanta si pe bani,ce dracu,zici ca merita 15 lei numarul?
    1 8
  • @caligula "Si daca ar fi sa fie adevarat si Tiriac sa fie un escroc de prima mana, tot este un om deosebit" ,serios,ma? Pui escroc langa om deosebit ,sper ca nu esti romanul ala autentic care se mira apoi ce au astia cu pulimea de o scuipa pe obraz iar ei multumesc cu mana la inima.
    2 6
  • Calingura
    @Tatraurs - Apreciez ca nu te-ai aruncat in insulte la adresa noastra.
    Eu unul sunt agresiv pentru ca mi se pare ca o iei prea personal ca si cand ti-ar fi luat tie din batatura.

    Ok, teoretic nu e ok sa aiba drepturi speciale dar vad ca nu vrei sa vezi ce valoare are omul asta. Nu i-as pupa mana nici eu dar il invidiez pentru intuitie, pentru puterea de munca, pentru curajul nebun sau nesimtit de a intra in anumite afaceri.

    Chiar nu vezi de ce omul asta e in liga lui? Oricum l-ai judecat, nu ai cum sa il pui pe langa nimeni.
    1. e de departe cel mai bogat roman. Asta de la uiPath e bogat doar scriptic si nu stim daca va mai fi si maine. Desi eu unul il admir si pe el. Inca un caz de mare succes.
    2. nu este asociat cu niciun scandal, nu are dosare (nu socotim barfele si banuielile)
    3. are un orfelinat is un liceu pentru orfani la Brasov de pe vremea cand hashtagii si hipsterii nu stiau nici cat fac 2+2
    4. vorbeste de la egal la egal si poate influenta nume grele din lumea intreaga. Uita-te cine vine la el la vanatoare
    5. Are prestanta. Poate ar trebui sa fie pe primul loc. E arogant? E. Dar are eleganta. Si apropo: stiu si eu cum e sa iti blocheze liftul gorilele lui pentru ca urca el. Dar pune-te in locul lor. E lumea plina de nebuni si de interlopi. Nu isi asuma.
    6. Banii i-a facut din afaceri serioase (sa zicem ca o fi ocolit legea cand s-a putut; habar nu am; dar are banci, fabrici etc). Nu stiu sa aiba afaceri cu statul, subcontractari sau sa fi facut bani din bijnita. Spre deosebire de idolul romanilor Becali.
    7. Are o colectie unica pe care ti-o pune la dispozitie pe nimic. La Luvru te-au lasat aia sa pui mana pe Gioconda? Mai tii minte ca erai la 5 metri de ea?
    8. Are o mustata care inmoaie orice femeie. Atat! :))
    11 1
  • Am vizitat cateva muzee/colectii prin lume printre care: Monaco (colectia Printului de Monaco), Maranello (Ferarri), Munchen (BMW). Ca diversitate, mod de expunere, stare de conservare a exponatelor, Colectia Tiriac e deasupra. Suntem norocosi ca avem asa ceva in tara si ca expozitia e deschisa publicului la un pret modic. Felicitari Ion Tiriac !
    6 0
  • off-topic

    @calingura....trebuie sa te dezamagesc. Nu sunt Mafia. Ciudat, pentru ca intr-o perioada, eu eram cam singurul (pe metereze) care ii (mai) demonta elucrubatiile.

    Deci, nici Mafia nu sunt dar nici membru de baza a AM nu sunt :))

    PS ai sa-mi dai 50 de beri: 25 Westmalle si 25 Ichnusa. Toate brune.
    5 0
  • Calingura
    @Vianu - promisiunea e promisiune. Asteptam reuniunea AM :)
    4 0
  • perfect,

    le impartim pe din doua ;)
    1 0
  • @mrc, de rolls royce-ul din colectia lu' Tiriac,fost a aluia ,elton jhon,masina mov de barbat adevarat, ce zici? Iti place? E singura masina din colectia lui de care m-am bucurat ca nu ma pot apropia de ea si sa-i si miros interiorul...
    1 1
  • @Tatraurs: initial nu am vrut sa-ti raspund pentru ca nu-ti inteleg atitudinea: ba vrei sa te apropii de masini, "sa arunci un ochi", ba te bucuri ca nu ai putut mirosi masina. Eu cred ca tu ai ceva probleme dar pana nu am mai multe informatii, nu ma pot pronunta.

    In alta ordine de idei, da, mi-a placut masina. E o masina care vorbeste despre curajul unei persoane de a se accepta asa cum este si care nu si-a ascuns preferintele. E drept ca iese din tiparul cu care suntem obisnuiti dar e o masina "altfel".
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru