Toroidon 1MW: primul supercar finlandez vine cu 1341 de cai putere electrici

de Bogdan Mirică
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie finlandeză anonimă vrea să dea lovitura în segmentul modelelor electrice. Ei au anunțat modelul 1MW, un supercar cu zero emisii care va dezvolta 1341 de cai putere.

Urmareste Automarket
Impulsionați de avântul modelelor electrice, tot mai mulți constructori, cu sau fără experiență în domeniul auto, încearcă acest segment. Unii o fac temător, iar alții mizează totul pe un curaj nebun.

Este și cazul constructorului finlandez Toroidon, despre care nimeni nu a auzit până în prezent. Compania și-a propus să pătrundă pe piața vehiculelor electrice, însă nu prudent, ci cu mult curaj.

Finlandezii au dezvăluit conceptul 1MW, o abreviere de la un megawatt, adică atât cât se presupune că este puterea prototipului. La un calcul simplu, mașina electrică ar urma să producă 1341 de cai putere, adică aceleași resurse ca un Koenigsegg One:1.

Esential 1341 de cai putere ar urma să ofere Toroidon 1MW.
Supercarul a fost construit manual în Finlanda, iar mai multe imagini de tip teaser ne oferă deja câteva indicii legate de liniile mașinii.: partea frontală va fi dominată de blocuri optice rotunde, de prize mari de aer la nivelul radiatorului, de o grilă ovală pentru radio, și de o linie a plafonului extrem de coborâtă.

Momentan nu există alte detalii despre conceptul finlandez, singurele inficii fiind mai multe schițe. Informațiile oficiale și galeria foto vor face lumină, însă nu mai devreme de luna aprilie, atunci când are loc festivalul Top Marques Monaco.

Comentarii (1)

  • "...o grilă ovală pentru radio..."
    Serios? Unde vă grăbiți așa cu redactarea?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru