Toyota: 20% dintre maşinile vândute de noi în Europa în primul sfert al anului sunt hibride

de Sebastian Toma
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Toyota Motor Corporation au anunţat că 20% dintre maşinile vândute de grupul nipon în Europa în primul sfert al anului sunt echipate cu un sistem de propulsie hibrid.

Toyota anunţă cel mai bun rezultat obţinut până acum de modelele sale hibride pe piaţa din Europa. Constructorul japonez spune că produsele sale hibride vândute sub mărcile Lexus şi Toyota au realizat 20% din vânzările concernului în primele trei luni ale anului pe piaţa din Europa. În raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările de modele hibride de la Toyota Motor Company au crescut cu 82 procente pe piaţa din Europa. Secretul nu stă în spatele gamei Prius, ci în lansarea unor modele precum Yaris Hybrid şi Auris Hybrid, cele două totalizând peste 20.000 de unităţi vândute în Europa în primele trei luni ale anului curent.

Reprezentanţii constructorului nipon estimează că toate cele 544.184 modele hibride vândute în Europa au ajutat la reducerea cantităţii de CO2 emise în atmosferă cu 3.4 milioane de tone. La Salonul Auto de la Geneva, cei de la Toyota anunţau că se pregătesc să aniverseze vânzarea a cinci milioane de unităţi cu sistem de propulsie hibrid.

Graţie acestei valori, constructorul din Japonia este lider mondial în materie de vehicule hibride.

Urmareste Automarket
În cadrul declaraţiilor sale de la Salonul Auto de la Geneva, Preşedintele Toyota Motor Europe, Didier Leroy, a declarat că hibridele reprezintă 13% din vânzările europene ale Toyota şi anunţa că speră să atingă 18 procente din vânzări până la sfârşitul anului.
Dacă ritmul din primul sfert al anului se va menţine în următoarele luni, cei de la Toyota îşi vor depăşi aşteptările de vânzări pe segmentul modelelor hibride. În ultimele 12 luni, Toyota a vândut un milion de unităţi hibride.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    Draga redactie,
    Cand mai veniti cu asemenea artiole va rugam sa le si "traduceti" sa fie pe intelesul tuturor ca altfel toti tractoristii de pe la noi vor da fuga la Praktiker sa iti cumpere cabluri si prelungitoare electrice vazand care este trendul in lumea buna...
    PS: Asta dc vreti sa aveti ceva trafic si pe astfel de stiri fiindca fie vorba intre noi,stiti si voi (unii dintre voi) care este nivelul de cultura auto prin Romanica si preintre ai nostri concetateni...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru