Toyota a creat un vehicul care poate merge pe Lună, inspirat de vechiul Land Cruiser

de Tiberiu Safta
Marti, 10.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat imagini oficiale cu noul concept Baby Lunar Cruiser, un vehicul creat special pentru a putea merge pe Lună. Mașina aduce o serie de elemente tehnice neobișnuite, dar și un design inspirat pe alocuri de către vechiul Land Cruiser FJ40.

Constructorul japonez a prezentat un concept oarecum neobișnuit. Acesta se numește Baby Lunar Cruiser și este, așa cum reiese chiar din numele său, un vehicul creat special pentru a putea fi condus pe Lună. Evident, însă, acesta este doar un concept și un exercițiu de design. Chiar și așa, Toyota are în plan să construiască un astfel de vehicul care poate să parcurgă peste 10.000 de kilometri și care să fie alimentat cu hidrogen.

Conceptul a fost creat cu ocazia aniversării a 50 de ani de înființarea diviziei de design din Statele Unite a mărcii japoneze, Calty Design Research. Exteriorul lui Baby Lunar Cruiser are un aspect cu totul atipic, chiar și pentru un concept, însă este inspirat de design-ul lui Land Cruiser FJ40.

În locul unor anvelope obișnuite sunt montate pneuri fără aer. Mai mult, în interiorul fiecărei roți în parte este montat câte un motor. Elemente neobișnuite se regăsesc și în habitaclu, acolo unde în locul unui volan, mașina este controlată cu ajutorul a două joystick-uri.

Tot aici este prezent și un bord complet digital, care încorporează și tehnologie cu realitate augmentată.

La final, conceptul mai vine dotat și cu o multitudine de camere video și senzori.

via Toyota

Comentarii (3)

  • pur si simplu wow!!!
    asta da exercitiu de design si de branding. auzi tu, lunar cruiser, genial.
    0 0
  • Vrem dovada ca poate merge pe luna. As fi surprinsa sa mai mearga vre-un sistem dupa 2 minute de landing pe luna.
    0 0
  • Exact ce ne lipsea si era imperios necesar din partea Toyota… la ce trafic este pe lună!!!! pare așa la mișto…
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru