Toyota a depăşit pragul de cinci milioane de maşini hibride vândute

de Sebastian Toma
Miercuri, 17.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunţat că a vândut peste cinci milioane de vehicule hibride de la începerea comercializării acestei categorii de modele.

Esential 18 modele cu propulsie alternativă vrea să lanseze Toyota în următorii trei ani.
Toyota Motor Corporation sărbătoreşte depăşirea pragului de cinci milioane de vehicule hibride vândute. În ultima zi a lunii martie 2013, corporaţia niponă număra 5.125 milioane de unităţi hibride vândute la nivel global. În prezent Toyota Motor Corporation vinde 19 modele hibride şi un plug-in hybrid în 80 de ţări şi regiuni ale lumii. Până la finele anului 2015, Toyota vrea să lanseze 18 modele hibride noi, unul dintre ele fiind alimentat cu pile de combustibil. Reuşita celor de la Toyota este întărită şi de succesul modelelor hibride în Europa în primul sfert al anului, acestea marcând o creştere de 82%.

Estimările interne ale celor de la Toyota spun că hibridele produse de ei au ajutat la evitarea emiterii a 34 de milioane de tone de CO2 în atfmosferă la nivel global. Mai mult decât atât, aceste vehicule au evitat consumul a 1.2 miliarde de litri de benzină la nivel global în comparaţie cu vehiculele similare echipate cu motoare cu ardere internă şi aprindere prin scânteie. Primul hibrid de la Toyota a debutat în 1997 pe piaţa din Japonia, ”Coaster Hybrid EV”, urmat de Prius la doar patru luni distanţă.

Urmareste Automarket
Prima generaţie a lui Prius a debutat pe piaţa din Europa în 2000.
De atunci şi până la finele lunii trecute, Toyota Motor Corporation a vândut 544.184 unităţi echipate cu sistem hibrid pe Bătrânul Continent. Vorbim de peste 10% din totalul vânzărilor hibride. În Europa, au trecut şapte ani pentru ca Toyota să vândă prima sută de mii de hibrizi, ca apoi să depăşească acest rezultat într-un singur an, 2012, când au vândut 109.478 hibrizi.

Via Toyota

Comentarii (5)

  • Doamne, care mai de care mai cutie decat cealalta, o asa colectie de dulapuri pe roti n-am mai vazut, una si una.
    20 14
  • In spatele lor sunt alti 50 milioane care fierb de nervi pentru ca "domnul" cu hibrida merge sub limita legala de viteza. Sa nu-i porneasca motorul termic sau sa nu-i consume mai mult decat scrie in carte. Pentru ca el trebuie sa-si justifice "investitia" isteata. Toate intrazierile in trafic si semafoarele pierdute din cauza lor depasesc cu mult economia (oricum mincinoasa) pe care ne-o arunca in ochi taiota.
    11 17
  • razvanis
    Ati uitat sa spuneti ca din cele 5 milioane vandute, sunt inca pe strazi 6 milioane, atat de fiabile sunt si indestructibile,
    18 5
  • AndreiRN
    Felicitari Toyota.
    Ai avut curaj si ai deschis drumul spre viitor si acun esti invidia oricarei alte firme care se chinuie din greu sa-ti copie produsul.
    FELICITARI
    8 13
  • motoare cu ardere internă şi aprindere prin scânteie

    whatever!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru