Toyota admite că pandemia de coronavirus are un impact major asupra industriei auto: "În prezent nu putem anticipa ce se va întâmpla"

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Toyota consideră că pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 are un impact semnificativ asupra industriei auto și afirmă că nu pot anticipa ce se va întâmpla în viitor.

Constructorii auto au închis aproape toate uzinele pe care le dețin în Europa și Statele Unite ca măsura de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Pentru moment, uzinele sunt închise pentru perioade de câteva săptămâni, însă cel mai probabil acestea vor fi extinse, mai ales că în numeroase țări pandemia de coronavirus este încă la început.

În acest context, Akio Toyoda, șeful Toyota, admite că este dificil de anticipat care va fi efectul pandemiei de coronavirus asupra industriei auto.

"Adevărul este că a fost șocant cât de mult s-a putut schimba lumea într-un timp atât de scurt. În acest moment nu putem anticipa ce se va întâmpla penru constructorii auto", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Tokyo.

Pandemia de coonavirus a determinat inclusiv închiderea uzinelor auto Dacia de la Mioveni și Ford de la Craiova, la care se adaugă și uzina Pirelli de la Slatina. Implicit, acest lucru înseamnă că inclusiv activitatea numeroasilor furnizori de componente pentru producătorii auto va înceta.

Via The Guardian

Comentarii (1)

  • Adrian
    Hai ma baieti, ce fel de stire e asta? Pai oricine ar putea face o asemenea declaratie. Scriem cate un articol despre fiecare? Sau a dat Toyota de-o cafea? Asta ca sa nu cumva sa uitam ca vor fi gata sa ne ia banutii dupa ce se termina criza.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru