Toyota caută soluții pentru o versiune electrificată pentru Aygo: "Provocarea este ca aceasta să aibă un preț accesibil"

de Daniel Popescu
Marti, 06.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota este mulțumită de vânzările modelului de oraș Aygo pe piețele majore din Europa și caută soluții pentru a introduce o versiune electrificată în contextul viitoarelor norme de poluare.

Segmentul mașinilor de oraș va fi afectat în viitorul apropiat de trecerea la o serie de norme de poluare mai dure, astfel că numeroși constructori se gândesc să renunțe la modelele pe care le dezvoltă în prezent.

Teoretic, soluția este reprezentată de introducerea unor versiuni hibride sau electrice, însă acestea ar genera creșterea costurilor și, implicit, creșterea prețurilor la un nivel considerat inacceptabil de utilizatori pentru acest segment.

Oficialii Toyota susțin că Aygo se bucură de succes pe marile piețe europene, însă admit că provocarea majoră pentru viitor este identificarea unei soluții electrificate viabile.

"Prezența noastră în acest segment este foarte puternică. În unele piețe cheie avem o cotă de piață formată din două cifre. Suntem foarte mulțumiți de prezența noastră în acest segment. Pentru viitor, o mare provocare este să facem electrificarea accesibilă", a declarat Matthew Harrison, directorul de marketing și vânzări al Toyota.

În plus, acesta susține că Toyota a reușit să aibă succes cu Aygo datorită strategiei pe care a  implementat-o din punct de vedere al raportului calitate-preț.

"Dacă ai modelul potrivit și îl păstrezi la un nivel accesibil, atunci generezi cerere.

Încă ne descurcăm bine cu Aygo, dar am observat că unul sau doi competitori au probleme în acest segment", a adăugat el.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru