Toyota depășește Volkswagen cu peste un milion de mașini vândute, în primele 4 luni

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Marti, 31.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit statisticilor realizate de Bloomberg, Toyota a fost cea mai bine vândută marcă din lume după primele 4 luni ale lui 2022. Constructorul japonez reușește să se impună în fața lui Volkswagen la o diferență de peste 1 milion de vehicule.

După primele 4 luni din 2022, Toyota a fost cea mai bine vândută marcă auto din lume, potrivit noilor statistici Bloomberg. Constructorul japonez a reușit să vândă 3.4 milioane de mașini în această perioadă, cu 5.8% mai puține față de aceeași perioadă din anul trecut. Dintre acestea, 629.370 de mașini au fost vândute în Japonia, iar restul de 2.7 milioane de vehicule au fost comercializate în restul lumii.

Astfel, Toyota reușește să vândă cu peste 1 milion mai multe mașini decât marca aflată în poziția a doua, Volkswagen. Scăderile mărcii germane au ajuns până la 26% față de 2021, iar compania cu sediul la Wolfsburg a vândut 2.4 milioane de mașini în perioada ianuarie-aprilie.

Volkswagen a înregistrat scăderi semnificative pe unele piețe importante, ca cele din China, Europa Centrală și de Est și chiar în America de Sud. În țara asiatică, vânzările au scăzut cu 29%, în Europa Centrală și de Est cu 37%, iar în America de Sud vânzările au scăzut cu 42%.

Toyota reușește, astfel, să se impună la acest capitol în ciuda faptului că a fost forțată, recent, să-și reducă nivelul de producție din cauza crizei de semiconductori.

via Economica

Comentarii (5)

  • Respect Toyota.
    Eu ma mir ca lumea mai cumpara totusi carute germane.
    Cand pe piata exista Toyota, Mazda, Honda, Kia, Hyundai, etc, nu inteleg de ce oamenii, dupa ce ca au fost fraieriti de germani cu produse neconforme si nefiabile, ei tot insista. VAG ar fi trebuit sa intre in faliment dupa DIESELGATE.
    8 5
  • Seriff
    @Mihai, pai le cumpara fiindca sunt net superioare Toyota, Kia si Hyundai, sunt mult mai bine antifonate, se conduc mai bine, nu sunt pline de plastice la interior, plus ca arata si mai bine, legat de dieselgate, a fost doar o propaganda sa le mai taie din vanzari, ca prea mergeau bine.
    Apropo, masina mai penibila decat Toyota cu CVT nu am condus niciodata.
    9 9
  • AM este în concediu ? Relaxare plăcută.
    3 0
  • Pe cine intereseaza ce zice fomistul din colonia bananiera cand la sfarsitul anului se trage linia si se vede profitul. Nu e bine? Nu asteapta sfaturi de management de la unu care ii ghiortaie matele de foame din romanica au metodele lor.
    P.S
    Eu mi-am luat un motor din diselgate ca sa faca atac cerebral toti bananierii.
    1 2
  • @Mihai
    sai cu fiabilitatea la KIA si Hyundai cum e? daca ne uitam pe net dupa 1.6 dsl sau t-gdi sau MH, si cutia DCT, vedem ce dezastru e. La Honda cum e cu motorul 1.5 benzina si dilutia uleiului? Antifonarea cum e la asiatice versus germane? motoarele si performanta? Fiecare are plusuri si minusuri pana la urma, dar sa nu cadem intr-o singura extrema, asa cum o faci tu. Daca nu ma insel te vad debitand aceleasi lucruri si pe aria auto de pe softpedia, unde 100% din postarile tale sunt pro toyota.
    Eu am un Rav4 in familie, nu il mai conduc eu, e bun dar nu wow.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru