Toyota: două ediții speciale pentru GR Yaris facelift, dezvoltate de Sebastien Ogier și Kalle Rovanpera

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit oficial două ediții speciale pentru noul GR Yaris facelift. Cele două ediții noi sunt dezvoltate de Sebastien Ogier și Kalle Rovanpera, multiplii campioni mondiali în WRC. Doar 100 de exemplare din fiecare ediție vor fi produse.

Cu ocazia startului noului sezon al Campionatului Mondial de Raliuri la etapa de la Monte Carlo, Toyota a prezentat oficial nu una, ci două ediții speciale noi pentru GR Yaris facelift. Acestea au fost dezvoltate de către Sebastien Ogier, de 8 ori campion mondial și de către Kalle Rovanpera, dublu campion mondial în WRC.

Cele două ediții speciale primesc câteva modificări tehnice și vizuale din partea celor doi piloți. Astfel, noul GR Yaris Ogier Edition primește o nuanță gri mată Stealth, un eleron nou din materiale ușoare și abțibilduri pe aripile din față care simbolizează succesul mărcii japoneze în WRC.

Modelul GR Yaris Ogier Edition primește două moduri de rulare noi. În locul modurilor Gravel și Track, acesta primește noile moduri Morizo și Seb. În cel din urmă mod de rulare, puterea este transmisă predominant către roțile din spate, ceea ce îmbunătățește răspunsul la intrarea în viraje.

În habitaclu, ediția Ogier primește o plăcuță care comemorează succesul mărcii în WRC, precum și un volan și scaune cu cusături albe, albastre și roșii, care simbolizează culorile steagului Franței.

Cealaltă mașină, GR Yaris Rovanpera Edition, primește o vopsea albă în combinație cu roșu și negru, inspirată de casca lui Kalle Rovanpera.

Și aici sunt prezente abțibilduri speciale lipite pe aripile din față, iar în spate avem un eleron din fibră de carbon preluat de la modelul GRMN Yaris Circuit Package.

La fel ca ediția dedicată lui Ogier, mașina lui Rovanpera primește două moduri speciale noi: Donut și Kalle. Cu modul Kalle activat, mașina are un comportament supravirator în viraje, care încurajează derapajele. Bineînțeles, GR Yaris Rovanpera Edition primește un volan cu cusături albe și albastre, culorile steagului Finlandei, precum și acea plăcuță specială.

Fiecare ediție specială va fi produsă în 100 de exemplare. Posesorii acestor mașini vor fi invitați la Raliul Japoniei, ultima etapă din acest sezon în calendarul WRC. Acolo, aceștia vor fi găzduiți special de Toyota și vor putea să interacționeze cu piloții echipei. De asemenea, ei vor avea locuri asigurate în cadrul probelor speciale și vor primi și un tur al cartierului general al raliului. La final, posesorii edițiilor speciale vor mai primi și cadouri, iar numele acestora vor fi prezente pe mașinile de concurs la anumite etape.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru