Toyota GT86 ar putea prelua un motor de 300 de cai putere de la Subaru

de Bogdan Mirică
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota lucrează deja la o versiune mai puternică a actualului GT86. Modelul va prelua un motor de 300 de cai putere de la partenerii Subaru.

Pentru că tot mai mulţi pasionaţi au cerut o versiune mai puternică a spectaculosului Toyota GT86, japonezii s-au pus pe treabă. Potrivit unor fotografii spion recent surprinse pe Nurburgring şi unor informaţii apărute în presa niponă, GT86 se pregăteşte să ofere mai multă adrenalină celor pasionaţi, graţie instalării unui nou motor.

Mai mult, alături de noul propulsor, Toyota îi va oferi lui GT86 şi o tracţiune integrală, mult mai eficientă în gestionarea unor resurse generoase.

Despre motor nu există informaţii oficiale, însă tot mai mulţi vorbesc despre împrumutarea propulsorului cu patru cilindri, de 2.5 litri, regăsit în gama Subaru pe noul WRX STi. Propulsorul ar urma să dezvolte 300 de cai putere şi 393 de Nm, administraţi cu ajutorul unei cutii automate cu opt trepte.

Esential 300 de cia putere ar urma s[ ofere noua versiune de performan'[ a lui Toyota GT86.
Pentru a sugera mai bine îmbunătăţirile aduse sub capotă, noua versiune va fi oferită alături de un kit de caroserie nou, cu elemente din fibră de carbon pentru a reduce masa totală, şi un eleron de mari dimensiuni, montat pe uşa portbagajului pentru mai multă apăsare aerodinamică.

Noul derivat de performanţă ar urma să debuteze alături de faceliftul lui GT86, programat pentru anul 2015, dar aşteptat să fie dezvăluit încă de la sfârşitul acestui an. 

via wcf

Comentarii (9)

  • someone
    asaaa...chiar daca oficialii au tot zis ca nu se poate monta un motor turbo, vedeti ca pana la urma exista solutii?
    8 2
  • cu ajutorul unei cutii automate... game over, nu multumesc
    6 5
  • @lol
    ca si cum erai gata gata sa o cumperi si renunti, pt ca are cutie automata.
    right!
    12 3
  • @ mog, eh ce sa-i faci m-ai prins cu capacitatea ta extraordinara de a detecta cu cine vorbesti dupa ce ai citit o fraza. De fapt nici nu am masina, conduc o tricicleta pe banda speciala pentru triciclete.
    8 4
  • @mog, am un prieten care si-a luat o de-asta de noua. Crede-ma ca nu e nici o mare scofala sa-ti iei o taiota cu 5 km la bord. Indiferent de ce scrie pe portbagajul ei.
    Mai e unul pe-aici care face apoplexie daca pomenesti de masini noi. Sper ca nu esti unul de genul asta :)
    3 4
  • nu despre asta era vorba, ci despre multi care comenteaza/se plang/vaita pe aici despre niste masini si dotarile lor, ca si cum lipsa sau aparitia acestor dotari, le`ar afecta viata sau decizia de cumparare. si in realitate nu vor avea nici macar ocazia sa o conduca, ce sa mai zic, detina.
    poate am fost dur cu amicul "lol" si l`am taxat pe el pt toata turma.
    7 1
  • Eu nu o iau pentru ca nu are azot in cauciucuri si capacelele de la ventile nu sunt verzi.Nu,merci!
    3 1
  • Titlul suna cam asa: Subaru BRZ(cu motor Subaru) va prelua un motor de 300 cai putere de la Subaru. :)
    1 0
  • @ mog, ai vorbit in necunostinta de cauza, atat. Nu toti cei care vorbesc pe aici comenteaza aiurea si da, cutia automata ma face sa renunt la optiunea unui GT86 cu motor de 2,5 dar ma gandesc in continuare la un 2.0 pe care sa montez un supercharger.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru