Toyota Land Cruiser ar putea primi un motor alimentat cu hidrogen

de Tiberiu Safta
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit spuselor unui oficial al mărcii japoneze, modelul de teren Land Cruiser ar putea primi un motor termic alimentat cu hidrogen în viitor. Tehnologia este deja testată pe mai multe modele ale constructorului nipon.

Încă din 2017, Toyota lucrează la un motor termic alimentat cu hidrogen în efortul de a păstra, într-un fel sau altul, motoarele cu ardere internă. Mașini echipate cu astfel de motoare au fost deja testate de constructorul japonez în lumea motorsportului, mulțumită unor prototipuri ale modelelor GR Corolla și GR Yaris.

Alături de cele două modele compacte, un astfel de motor ar fi benefic în special pentru vehiculele comerciale și robuste. Într-un interviu acordat publicației australiene Drive, un oficial al mărcii a sugerat că inclusiv Toyota Land Cruiser ar putea să primească în viitor un astfel de motor alimentat cu hidrogen.

„Există posibilități de adaptare a motoarelor alimentate cu hidrogen în acele vehicule mari, inclusiv în Land Cruiser”, a declarat acesta. „Avantajul tehnologiei poate fi utilizat pentru acele vehicule, inclusiv cele care sunt folosite pentru tractări grele și pentru încărcătură grea.”

În prezent, Toyota testează un astfel de motor pe modelul HiAce, o dubă care este vândută în afara Europei.

Acest model este testat în Australia, în cadrul unui program pilot în care mai multe companii locale folosesc astfel de mașini în condiții reale. Motorul acestei dube este un V6 împrumutat de la Land Cruiser și modificat pentru a rula cu hidrogen.

via Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru